• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έγινε η νύχτα-μέρα: Βροχή μολότοφ σε Αστυνομικό Τμήμα από τα «παιδιά των Εξαρχείων»- Πως αντέδρασε η ΕΛ.ΑΣ

Έγινε η νύχτα-μέρα: Βροχή μολότοφ σε Αστυνομικό Τμήμα από τα «παιδιά των Εξαρχείων»- Πως αντέδρασε η ΕΛ.ΑΣ

Επίθεση με βόμβες μολότοφ,

εναντίον του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου από ομάδα περίπου 40 ατόμων σημειώθηκε περί τις 02.40.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες βγήκαν από τον χώρο της πανεπιστημιούπολης και πέταξαν περίπου είκοσι βόμβες μολότοφ εναντίον του αστυνομικού τμήματος, χωρίς πάντως να τραυματιστεί κανείς ή να προκληθούν ζημιές.

Ο αστυνομικός-σκοπός του τμήματος αντέδρασε και πέταξε εναντίον των επιτιθέμενων χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν δύο προσαγωγές.

Βάσει του νέου ποινικού κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ, που δυστυχώς βρίσκεται ακόμη σε ισχύ, η κατοχή και χρήση εκρηκτικών θεωρείται πλημμέλημα, πράγμα που ενθαρρύνει τους μπαχαλάκηδες να πετούν μολότοφ καταστρέφοντας τη δημόσια περιουσία.

Σκοπός της αστυνομίας είναι να περιορίσει αυτό το φαινόμενο, μέχρι να μπορέσει να το εξαφανίσει. Παρόλο που έχουν περάσει μόνο δυο περίπου μήνες από τότε που ανέλαβε Ο Κ.Μητσοτάκης «εκθρονίζοντας» τον αριστερό Α.Τσίπρα, η αστυνομία φαίνεται και είναι πιο αποφασισμένη να εξαλείψει φαινόμενα όπως ο Ρουβίκωνας, οι διάφορες επιθέσεις κατά αστυνομικών κτλ.

Βλέπουμε ωστόσο ότι ακόμη πιάνεται αρκετές φορές «στον ύπνο».
Μάλλον αυτό που χρειάζεται είναι μια πιο σοβαρή προσέγγιση του προβλήματος.

Σκεφτείτε πως έκαιγαν το αστυνομικό τμήμα και ο σκοπός το μόνο που έκανε ήταν να πετάξει μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Αν αυτό γινόταν σε κάποια άλλη χώρα, δεν αποκλείεται πολλοί από τους 40 να ήταν νεκροί ή έστω βαριά τραυματισμένοι, από τις σφαίρες που θα δεχόντουσαν.

Αν ξέρουν ότι κινδυνεύουν ακόμη και με τη ζωή τους, οι μπαχαλάκηδες δεν θα επιχειρήσουν εύκολα κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Τώρα όμως, ξέρουν πως ότι κι αν κάνουν το πολύ πολύ οι αστυνομικοί να τους ρίξουν δακρυγόνα ή να τους πετάξουν κάποια χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Τα όπλα γιατί τα έχουν τότε; Διακοσμητικά είναι;

Φυσικά δεν είμαστε υπέρ της οπλοχρησίας με το παραμικρό, αλλά όταν είσαι αστυνομικός και έχεις απέναντί σου μπαχαλάκηδες που πετάνε μολότοφ και κινδυνεύεις να σε κάψουν ζωντανό, τι πρέπει να κάνεις;

(φώτο: Eurokinissi)