Δημοτικός Σύμβουλος στην Αθήνα για την εγκληματικότητα: «Χάνουμε εδάφη σε καιρό ειρήνης!»

Καμπανάκι κινδύνου για την εγκληματικότητα στην περιοχή του Φιλοπάππου, σημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Χρήστος Τεντόμας.

 

Πρόκειται για τον επικεφαλής της πρωτοβουλίας πολιτών «Η Αθήνα είμαστε εμείς», ο οποίος με ένα καυστικό πλην αληθινό κείμενο επισημαίνει δραματικά ότι η Αθήνα «χάνει “εδάφη” σε καιρό ειρήνης» , καταγγέλλοντας την γκετοποίηση ολόκληρων συνοικιών.

Διαβάστε το κείμενο του Χρ. Τεντόμα:

«Εγκλημα στου Φιλοπάππου , συμμορίες λυμαίνονται την περιοχή»

Μα μόλις χτες δεν ήταν όταν στου Φιλοπάππου πήγαιναν βόλτα οι οικογένειες με παιδάκια, και χαίρονταν τον περίπατο οι ερωτευμένοι;

Πώς αφήσαμε την Αθήνα μας σε αυτόν τον κατήφορο;

Στην καθημερινότητα της πόλης συμβαίνει το ανήκουστο γκετοποιούνται ολόκληρες περιοχές του κέντρου της λόγω εγκληματικότητας.

Πρώτα ήταν τα Εξάρχεια, μετά το Μουσείο και το Πεδίον του Άρεως, τώρα του Φιλοπάππου αύριο ποιος ξέρει.

Και όμως ενώ φαίνεται να χάνονται «εδάφη» σε καιρό ειρήνης , δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση ως αδιανόητη για Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Αντιθέτως κανείς δεν προβληματίζεται, κανείς δεν αγχώνεται – περισσότερο από μια μέρα, εκείνη της επικαιρότητας – και γι αυτό κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνες και δεν παραιτείται.

Όλοι παραμένουν στις θέσεις τους και η ζωή συνεχίζεται κι ας είναι αφόρητη για όσους ζουν από κοντά το δράμα.

Και ενώ δεν είναι τόσο δύσκολο να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα αναζωογονήσουν τις περιοχές αυτές, και θα προστατεύσουν το δικαίωμα των κατοίκων τους στην ασφάλεια, φαίνεται να απουσιάζει το αληθινό ενδιαφέρον και ίσως η ικανότητα.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι στις δύσκολες αυτές περιοχές έχουν τις δικές τους προτάσεις και οι περισσότερες είναι ενδιαφέρουσες και εφικτές.

«Αστυνομικός στη γειτονιά να μας προσέχει, να μπορούμε να ζητήσουμε άμεσα βοήθεια» λένε οι κάτοικοι. Εύκολα θα μπορούσε να είναι ο δημοτικός αστυνομικός που σήμερα έχει ως κύριο καθήκον τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση.

«Βοήθεια από το Δήμο να μην κλείσουμε» λένε οι τοπικοί επιχειρηματίες «ανοιχτά μαγαζιά να υπάρχει ζωή» οι κάτοικοι. Θα μπορούσαν να μειωθούν τα δημοτικά τέλη , να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις στις γειτονιές , να δοθούν κίνητρα για νέες.

«Νυχτώνει και φοβάσαι να βγεις στο δρόμο επικίνδυνο το σκοτάδι» λένε οι κάτοικοι. Πολύ φως από το Δήμο παντού σε όλους τους δρόμους, πλατείες, στενά, λόφους.

Πρέπει επιτέλους να ασχοληθούν με το κέντρο και τις γειτονιές της, ακούγοντας τους κατοίκους. Γιατί στα γραφεία και στις συσκέψεις με τους συμβούλους απουσιάζει η εικόνα της καθημερινότητας. Κι αυτή αν ασχοληθείς και τη φροντίσεις θα φέρει στην πόλη όλα όσα βρίσκεις στην Ευρώπη».

 

  • 151
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...