• Αρχική
  • Άρθρα
  • Διαφορικό αυτοκινήτου ήταν τελικά το ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης και προκάλεσε αναστάτωση

Διαφορικό αυτοκινήτου ήταν τελικά το ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης και προκάλεσε αναστάτωση

Διαφορικό αυτοκινήτου ήταν τελικά το ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια εργασιών στο διατηρητέο κτίριο "Όλυμπος - Νάουσα", όπως επιβεβαίωσαν, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Κλιμάκιο του Τμήματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Στρατού μετέβη στο σημείο και κατόπιν επιχείρησης διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για διαφορικό αυτοκινήτου, και όχι για κάποιο θαμμένο πολεμικό βλήμα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι πρώτες υποψίες. Η επιχείρηση ανάσυρσης του … παλιού ανταλλακτικού αυτοκινήτου ολοκληρώθηκε γύρω στις 6 το βράδυ, οπότε και δόθηκε στην κυκλοφορία η παραλιακή Λεωφόρος Νίκης που είχε κλείσει, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο συναγερμός σήμανε το μεσημέρι μετά από τηλεφώνημα στην ‘Αμεση Δράση που έκανε λόγο για μεταλλικό αντικείμενο το οποίο βρέθηκε στα θεμέλια του υπό ανακαίνιση ιστορικού διατηρητέου κτιρίου, επί της παραλιακής λεωφόρου. Η περιοχή αποκλείστηκε και επί τόπου κλήθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που έκριναν ότι θα πρέπει να επιληφθεί ο Στρατός. “Σωστά έδρασε το ΤΕΕΜ που πήρε το χειρότερο δυνατό σενάριο για λόγους ασφαλείας” ανέφεραν οι ίδιες στρατιωτικές πηγές και πρόσθεσαν: “Το αντικείμενο ήταν κατά τα τρία τέταρτα θαμμένο και το πίσω κομμάτι έμοιαζε με πολεμικό υλικό”.

Για την ιστορία, το διαφορικό αυτοκινήτου περισυνελλέγη και πρόκειται να καταλήξει για παλιοσίδερα.

(φώτο: Eurokinissi)