Αποκαλύφθηκε μεγάλη απάτη με διαδικτυακές αγορές

Δικογραφία σε βάρος ενός 55χρονου ημεδαπού, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη μέσω διαδικτύου και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος, στο οποίο μεταξύ άλλων, διαθέτονταν προς πώληση προπληρωμένες κάρτες, που χρησιμοποιούνταν για διαδικτυακές αγορές. Η καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι άγνωστο άτομο κάλεσε τηλεφωνικά το εν λόγω κατάστημα προφασιζόμενο ότι φέρει την ιδιότητα του τεχνικού της εταιρείας προπληρωμένων καρτών, ισχυρίστηκε ότι το μηχάνημα έκδοσης έχει βλάβη, με αποτέλεσμα να πείσει εργαζόμενο του καταστήματος να του εκτυπώσει και να του αποστείλει προπληρωμένες κάρτες. Ακολούθως προέβη άμεσα σε παράνομη χρήση – ενεργοποίησή τους σε ιστοσελίδες διαδικτυακού στοιχηματισμού.

Κατά την προανάκριση διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της εν λόγω υπόθεσης, επακολούθησε αλληλογραφία με τις εταιρείες διαδικτυακού στοιχηματισμού. Από την αξιολόγηση και συνεκτίμηση του προανακριτικού υλικού, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 55χρονου στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

(reader)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu