• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αναπάντεχη επιτυχία για την ΕΛ.ΑΣ: Έψαχναν για καρτέλ ναρκωτικών και βρήκαν κάτι που δεν περίμεναν (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναπάντεχη επιτυχία για την ΕΛ.ΑΣ: Έψαχναν για καρτέλ ναρκωτικών και βρήκαν κάτι που δεν περίμεναν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακόμη δεν μπορούν να το πιστέψουν!

Κατά τη διάρκεια των συνηθισμένων ερευνών για καρτέλ ναρκωτικών, τα «λαγωνικά» της ΕΛ.ΑΣ, έπεσαν πάνω στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παρασκευής λαθραίων τσιγάρων!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες κατασχέθηκαν κοντά στους 130 τόνους λαθραίου καπνού που έμελλε να γίνει τσιγάρα γνωστών εταιρειών και κατόπιν θα εξάγονταν σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Ας δούμε όμως μερικές πληροφορίες για την οργάνωση που είχαν συστήσει οι εγκληματίες.

Ήταν ένα δίκτυο στο οποίο ο καθένας είχε διακριτό ρόλο. Σκοπός ήταν η διακίνηση των παράνομων προϊόντων, με σκοπό το κέρδος από την αποφυγή καταβολής φόρου, τέλους ή δασμού.

Οκτώ μέλη της οργάνωσης είχαν ρόλο εργαζόμενου σε χώρο γραμμής επεξεργασίας καπνού στην Αταλάντη Φθιώτιδας. Αυτοί, είχαν αναλάβει την επεξεργασία και τη συσκευασία των παράνομων προϊόντων.

Δυο μέλη, έπαιζαν το ρόλο του τσιλιαδόρου σε τρείς αποθήκες, όπου και φυλούσαν τα νότα των μελών της οργάνωσης από τις αρχές.

Τρείς, ήταν υπεύθυνοι για τη μετακίνηση των άλλων μελών της οργάνωσης, οπότε και έβρισκαν οχήματα για να μπορούν να κινούνται οι εμπλεκόμενοι από και προς το χώρο της αποθήκευσης αλλά και επεξεργασίας καπνικών προϊόντων.

Ιδιοκτήτες της εταιρείας, είχαν αναλάβει την ενοικίαση χώρων (αποθηκών) που λειτουργούσαν ως εργαστήρια αποθήκευσης και χώρους επεξεργασίας και τυποποίησης των λαθραίων προϊόντων.

Για την ενοικίαση τους, η οργάνωση είχε διαθέσει περισσότερα από 150.000 ευρώ, ενώ είχαν προμηθευτεί ένα σύγχρονο μηχάνημα που έφτιαχνε 2.500 τσιγάρα το λεπτό.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής και της Ε.Κ.Α.Μ., Πέτρος Τζεφέρης, «για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε προχθές, Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές της Ελευσίνας και Καλλιθέας Αττικής, του Κάστρου Βοιωτίας και της Αταλάντης Φθιώτιδας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.)

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δέκα ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών σε τρεις αποθήκες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν πάνω από 128 τόνοι κατεργασμένου, ακατέργαστου και αποσπασμάτων καπνού, καθώς επίσης και πλήρης μηχανολογικός εξοπλισμός κατάλληλος για την επεξεργασία καπνού και την τυποποίηση τσιγάρων»,

Πρόσθεσε επίσης πως «υπολογίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο, από την καταμέτρηση μόνο του κατεργασμένου καπνού και των παρασκευασμένων τσιγάρων, ξεπερνούν τα 5.500.000 ευρώ, ενώ ο ακριβής υπολογισμός των αναλογούντων δασμών, θα πραγματοποιηθεί από τις Τελωνειακές Αρχές».

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •