Πολάκης: «Αν είχαμε προμηθευτεί μονοκλωνικά αντισώματα θα είχαμε γλιτώσει το 50% των θανάτων. Κανείς δεν με πίεσε να κάνω το εμβόλιο»

Ο Παύλος Πολάκης μίλησε για την απόφαση του να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Δεν νομίζω ότι έχω δώσει την αίσθηση ότι είμαι άνθρωπος που πιέζεται. Κομμάτι δύσκολο να με πιέσουν» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μιλώντας στο ΚONTRA CHANΝEL, ερωτηθείς εάν πιέστηκε να εμβολιαστεί.

Είπε ότι έχει διατυπώσει μια σειρά από προβληματισμούς, ενστάσεις και διαφορετικές αναγκαιότητες στη λήψη μέτρων για την πανδημία, κατηγορώντας τα ΜΜΕ για διαστρέβλωση των όσων έχει πει και για προσπάθεια να κολλήσουν στάμπες και να τον βαπτίσουν αντιεμβολιαστή.

«Έκανα ακριβώς αυτό που είπα πριν από 4-5 μήνες. Είχα απαντήσει τον Μάιο ότι θα περιμένω το φθινόπωρο ότι, με βάση τις μεταλλάξεις, τις επιπλοκές και τη δραστικότητα των εμβολίων, για να αποφασίσω τι και ποιο θα κάνω. Και αυτό έκανα» τόνισε ο κ. Πολάκης.

«Ο καθένας μας είναι το σύνολο του εαυτού του. Εγώ δεν ξεχωρίζω τον γιατρό Παύλο από τον πολιτικό Πολάκη» συμπλήρωσε, λέγοντας πως οι εκτιμήσεις του για την πανδημία επιβεβαιώνονται.

«Είπα ότι δεν μπορούμε να στηρίξουμε το σύνολο της αντιμετώπισης της πανδημίας μόνο στα εμβόλια. Το είπα και το λέω και μέχρι σήμερα» ανέφερε ο κ. Πολάκης, κάνοντας λόγο για ανίκανη πολιτική ηγεσία. «Έλεγα φέρτε τα φάρμακα γιατί θρηνούμε νεκρούς».

Επανέλαβε ότι δεν είναι αρνητής των εμβολίων και είπε ότι αν είχαμε προμηθευτεί ως χώρα φαρμακευτικά σχήματα με μονοκλωνικά αντισώματα θα είχαμε γλιτώσει το 50% των θανάτων.

(Εnikos – φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί