Οι δήμοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για το κλάδεμα ή κόψιμο των δέντρων κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς ενέργειας, όπως τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με αφορμή τις πτώσεις δένδρων σε εναέρια καλώδια της ΔΕΗ που προκάλεσαν διακοπές ρεύματος, λόγω της κακοκαιρίας.
Η ΚΕΔΕ αναφέρει ότι αυτό προκύπτει και από τον Κανονισμό Εγκαταστάσεων και Συντήρησης Υπαίθριων Γραμμών Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΦΕΚ 608/Β/6.10.67 Αρ. 281 και παράλληλα σημειώνει πως οι δήμοι «προφανώς και θα βοηθήσουν οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ, προφανώς και οφείλουν να επισημάνουν προβλήματα στο δίκτυο, όταν αυτά υποπίπτουν στην αντίληψή τους».
«Αντικειμενικά, οι δήμοι του αστικού συγκροτήματος δεν έχουν όλον αυτόν τον στόλο των μηχανημάτων για να καθαριστούν οι δρόμοι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και ενόσω η κακοκαιρία ήταν σε εξέλιξη. Πολύ περισσότερο, γερανούς και άλλον εξοπλισμό για τον τεμαχισμό και την απομάκρυνση των πεσμένων κορμών», υπογραμμίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το πιο διάσημο γουρούνι του κόσμου έχει 1,1 εκατ. followers στο Instagram – Ωστόσο έχει μια ιδιαίτερη «ικανότητα» (Vid)
- Στο Αυτόφωρο οι 8 συλληφθέντες για λεκτική βία εναντίον δημοσιογράφων στο γήπεδο της Τούμπας
- Ο ΟΗΕ καταγγέλλει τον αναγκαστικό εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων Παλαιστίνιων από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη
- Θεσσαλονίκη: Από την Πέμπτη 2/4 σε ισχύ το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων
- Οι Κίλιαν Μέρφι, Ντάνιελ Κρεγκ και Μισέλ Γουίλιαμς έρχονται στην Ελλάδα
- Επίδομα ανεργίας για τους ναυτικούς: Τι δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, τι δήλωσε ο Κικίλιας
- Αγνοείται η τύχη ανώτατου Ιρανού αξιωματούχου – Ισραηλινοί: Ήταν στόχος επίθεσης
- Διήμερο κινητοποιήσεων στην υγεία
- Ιταλοί “λιποθυμούν” βλέποντας…πώς έφτιαξε τα μακαρόνια! ΒΙΝΤΕΟ
- Γ. Κεφαλογιάννης: Ο εθελοντισμός είναι μια συνειδητή επιλογή – Παράδοση Μέσων Ατομ. Προστασίας σε οργανώσεις της Πολ. Προστασίας









