• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ποιο το παρασκήνιο του γεύματος Μητσοτάκη-Νετανιάχου – Τι είπαν οι δύο ηγέτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιο το παρασκήνιο του γεύματος Μητσοτάκη-Νετανιάχου – Τι είπαν οι δύο ηγέτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που οι δύο ηγέτες είχαν μεταξύ τους συζητήσεις μακριά από τις κάμερες.

Μία εξ αυτών ήταν την ώρα που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, παρέθετε δείπνο στον Έλληνα ομόλογό του.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις αναφορικά με τις επιτυχίες Ελλάδας και Ισραήλ ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μάλιστα να φτάνει στο σημείο να προσκαλέσει τον Ισραηλινό ομόλογό του στην Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε:

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτό το ταξίδι αποτελεί ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω τη σχέση μας. Πέρα όμως από τους τρεις τομείς που αναφέρατε, μπορώ να σκεφτώ αρκετούς ακόμη: συνεργασία στην άμυνα, στην καινοτομία και στις άμεσες επενδύσεις ισραηλινών εταιρειών στην Ελλάδα»

Και συνέχισε:

«Θεωρώ ότι, παρόλο που αυτή η διακυβερνητική συνάντηση λαμβάνει χώρα σε ασυνήθιστες συνθήκες, είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να έρθουμε στο Ισραήλ. Αυτό είναι το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό από την εκδήλωση της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορωνοϊού και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ως αφορμή για την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης μας. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τη θαυμάσια φιλοξενία. Μας κάνατε πραγματικά να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας».

Όταν ο κ.Νετανιάχου , αναφερόμενος στην οικονομία, διαπίστωσε πως οι μεταρρυθμίσεις που έκανε η χώρα μας κατά την έξοδο από την κρίση απέδωσαν και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό.

«Μπορώ να σας πω από την προσωπική εμπειρία μου ότι αποδίδουν», συμπλήρωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, με τον Κ.Μητσοτάκη να παίρνει τον λόγο:

«Απέδιδαν πράγματι πριν τον κορωνοϊό. Ανεβήκαμε εννέα θέσεις στην κατάταξη βασικών δεικτών ανταγωνιστικότητας, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. O κορωνοϊός θα αποτελέσει ένα πλήγμα, μεγάλο πλήγμα, αλλά ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε γρήγορα. Ευχαριστώ που αναφερθήκατε στον τουρισμό. Θα είμαστε σε θέση να σας υποδεχθούμε όταν αποφασίσετε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να επισκεφτείτε την Ελλάδα.

H 1η Αυγούστου ενδεχομένως είναι μια καλή ημερομηνία, αλλά βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα. Κάτι το οποίο πρέπει όμως να γνωρίζετε είναι ότι θα φροντίζουμε ώστε οι επισκέπτες μας να αισθάνονται, αλλά και να είναι ασφαλείς στην Ελλάδα. Συνεπώς, ευελπιστούμε να δούμε αρκετούς Ισραηλινούς τουρίστες στην Ελλάδα προς τα τέλη του καλοκαιριού».

(ΦΩΤΟ:Screenshot)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •