Ποιες μετακινήσεις εξακολουθούν να απαγορεύονται;

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκανε κάποιες διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις από αύριο ειδικά στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.Ο υφυπουργός τόνισε πως δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε άλλη περιφερειακή ενότητα, όπως και δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού για όλη τη χώρα. Ο ίδιος έθεσε και κάποια παραδείγματα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο κάτοικος Περιστερίου μπορεί να πάει στη Μάνδρα αλλά ότι οι κάτοικοι Αθήνας δεν μπορούν να πάνε στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

«Δεν μετακινούμαστε άσκοπα και χωρίς λόγο» είπε και πρόσθεσε πως θα πρέπει να αποφεύγονται συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων.

Ο κ.Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολυαναμενόμενη άρση των μέτρων, υπογραμμίζοντας ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο, σύνθετο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό, γιατί το αποτέλεσμά θα κρίνει τα πάντα, για τις ζωές μας, την καθημερινότητά μας, την ίδια την πατρίδα μας.

Ενόψει της άρσης των μέτρων, ξεκαθάρισε ότι οι δραστηριότητες ευεξίας σε γυμναστήρια δηλαδή το μασάζ, οι ατομικές προπονήσεις, πιλάτες, γιόγκα, δεν επιτρέπονται, καθώς θεωρούνται επικίνδυνες για την εξάπλωση του ιού.

Οι παραβάτες, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, θα έρθουν αντιμέτωποι με σημαντικές κυρώσεις.

Παράλληλα, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως:

«Από αύριο, στις 6 το πρωί, καλούμαστε να υψώσουμε νέο τείχος περιορισμού της εξάπλωσής του, συνεχίσουμε με την ίδια εποχή στη μάχη, που θα κρίνει την τελική έκβαση του πολέμου απέναντι στη νόσο», που είναι η τήρηση των κανόνων στις μετακινήσεις και τις κοινωνικές μας ή άλλες επαφές.

Αναγνώρισε ότι είναι εγχείρημα δύσκολο, σύνθετο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό, γιατί το αποτέλεσμά της θα κρίνει τα πάντα, για τις ζωές μας, την καθημερινότητά μας, την ίδια την πατρίδα μας,

Σημείωσε ότι αύριο, στις 6 το πρωί, ολοκληρώνονται έξι εβδομάδες, με πρωτόγνωρες διαδικασίες, γεμάτες από πίεση, διλήμματα και κυρίως για το τι θα συμβεί.

Επισήμανε ότι οι Έλληνες αποδείξαμε ότι όταν στεκόμαστε ενωμένοι είμαστε ικανοί για το καλύτερο και ότι μπορέσαμε και σπάσαμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Αποδείξαμε ότι όλοι μπορούν να μάθουν από εμάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως ο ιός είναι εδώ δίπλα μας και μπορεί να τον μεταφέρει ο καθένας μας και υπενθύμισε πως εάν τηρούμε τους κανόνες προχωράμε μέρα με τη μέρα στις επόμενες, φάσεις, με τα καταστήματα να ανοίγουν και μπορεί η κυβέρνηση να υλοποιήσει το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

«Εάν δεν τηρούμε τους κανόνες ο κίνδυνος για έξαρση του κορωνοϊού και για νέους περιορισμούς θα είναι μονόδρομος», επανέλαβε.

(newsbomb – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί