Ποιες επιχειρήσεις «ανθούν» εν μέσω lockdown (Vid)

Μπορεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας να έχουν δημιουργήσει «ασφυξία» στην αγορά, μερικές επιχειρήσεις, όμως, βλέπουν μεγάλη άνοδο στις πωλήσεις τους εν μέσω lockdown.

Ο αντίκτυπος των μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού είναι τεράστιος, με πολλές να έχουν οδηγηθεί σε καθεστώς «ασφυξίας». Στον αντίποδα, όμως, υπάρχουν και δραστηριότητες που «ανθούν» μέσα στην κρίση.

Από τη Δευτέρα έχει γίνει μερικό άνοιγμα της αγοράς στη χώρα, με βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, κουρεία, ΚΤΕΟ και υπηρεσίες περιποίησης νυχιών να έχουν «ανεβάσει ρολά». Παράλληλα, ισχύει η μέθοδος των αγορών μέσω click away που δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να παραγγείλουν ό,τι επιθυμούν και να το παραλάβουν από κάποιο κατάστημα, ύστερα από ραντεβού.

Ορισμένες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του lockdown έχουν δει τις πωλήσεις τους να αυξάνονται σημαντικά, καθώς τα προϊόντα τους απευθύνονται σε όσους είναι σπίτι. Σύμφωνα με το MEGA, πρόκειται για επιχειρήσεις που πωλούν πιτζάμες.

Η κα Άννα Νίνα, ιδιοκτήτρια καταστήματος με πιτζάμες, έκανε λόγο για πρωτόγνωρη εικόνα στην αγορά.

Σημείωσε πως τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά την παραλαβή των προϊόντων, ενώ οι καταναλωτές φαίνεται πως προσαρμόζονται σε αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Ποιες επιχειρήσεις «γονατίζουν»
Από την άλλη, όμως, οι βιοτεχνίες ρούχων βλέπουν τις πωλήσεις τους να έχουν πέσει στο ναδίρ.

«Η παραγωγή γίνεται καθημερινά. Όσες παραγγελίες είχαμε, μετά το lockdown έχουν ακυρωθεί όλες» επεσήμανε η κα Μάρθα Τσουκαλά, ιδιοκτήτρια βιοτεχνίας γυναικείων ενδυμάτων.

Μιλώντας στο ίδιο μέσο, τόνισε ότι την ίδια δυσκολία αντιμετωπίζουν παρόμοιες βιοτεχνίες.

sputnik/ photo eurokinissi