Ποιες είναι οι κυρίες που βρήκαν τις θυρίδες τους άδειες σε τράπεζα του Ψυχικού

Σε εσωτερικό "δούρειο ίππο" μέσα στην τράπεζα, αλλά και σε άτομα που είχαν πρόσβαση στο χώρο, αναζητούν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής τους υπόπτους για την διάρρηξη των τεσσάρων θυρίδων στο υποκατάστημα τράπεζας του Ψυχικού, οι οποίες ανήκουν σε γνωστές κυρίες των Αθηνών.

Κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, χρυσές λίρες, μετρητά και άλλα τιμαλφή, έκαναν φτερά από τέσσερις θυρίδες της τράπεζας χωρίς οι δράστες να γίνουν αντιληπτοί, προκαλώντας προβληματισμό στις αρχές για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τις μυστηριώδεις κλοπές.
Στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν οι δύο κλειδαριές της κάθε θυρίδας, με τις αρχές να εξετάζουν αν έχει παραβιαστεί από τους δράστες αυτή του πελάτη ή αυτή της τράπεζας, όπως επίσης και το ποιοι έχουν πρόσβαση στον συγκεκριμένο χώρο, αλλά και το ποιος χειρίζεται τις κάμερες της τράπεζας.

Το προφίλ των θυμάτων “κλειδί” για την υπόθεση
Παράλληλα, μεγάλο βάρος δίνεται στο προφίλ των θυμάτων αφού είναι όλες γυναίκες και μάλιστα σύζυγοι γνωστών επιχειρηματιών και κάτοικοι των βορείων προαστίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία είναι σύζυγος αντιπροσώπου μεγάλης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, η δεύτερη είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του εμπορίου, η τρίτη είναι ιδιοκτήτρια γνωστού οίκου επίπλων με υποκαταστήματα σε όλη την Αττική, ενώ η τέταρτη ανήκει σε γνωστό, παλιό “τζάκι” της Αθήνας με κλινική στο κέντρο της πόλης και πύργο από τη βυζαντινή εποχή, στα προάστια της νοτιοανατολικής Αττικής.

Οι θυρίδες είχαν ανοιχτεί τελευταία φορά από τους κατόχους τους τον περασμένο Αύγουστο, με τις αρχές να τοποθετούν χρονικά τις διαρρήξεις μέσα στο Φθινόπωρο. Ο αριθμός των καταγγελιών και ο τρόπος που “άδειασαν” οι θυρίδες, χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτό προκάλεσε προβληματισμό στις αρχές με την υπόθεση να διαβιβάζεται λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών, από το Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Αστρονομικά τα ποσά που έκαναν “φτερά”
Το γαϊτανάκι των διαρρήξεων άρχισε να ξετυλίγεται στις 13 Νοεμβρίου, όταν γυναίκα, μέλος γνωστής οικογενείας των βορείων προαστίων, εντόπισε ίχνη παραβίασης στη θυρίδα που διατηρούσε στο υποκατάστημα της τράπεζας. Από το εσωτερικό της είχαν κάνει “φτερά” όπως δήλωσε 42.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 3.000.000 ευρώ.

Άμεσα ενημερώθηκε η διεύθυνση της τράπεζας που προχώρησε σε έλεγχο των συνολικά 1.500 θυρίδων του υποκαταστήματος. Εκεί βρέθηκαν παραβιασμένες τρεις ακόμα θυρίδες με σπασμένες τις “γλώσσες” των κλειδαριών. Στην τράπεζα του Ψυχικού κλήθηκαν οι κάτοχοί τους και παρουσία της αστυνομίας επιβεβαίωσαν τις κλοπές.

Στην πρώτη περίπτωση, σύζυγος γνωστού επιχειρηματία, ισχυρίστηκε, ότι κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες, έκαναν φτερά από τη θυρίδα της. Κοσμήματα αξίας 1.000.000, δήλωσε ότι της έκλεψαν μια ακόμα σύζυγος επιχειρηματία, ενώ μια ακόμα γυναίκα κατήγγειλε ότι της εξαφάνισαν μέσα από τη θυρίδα της 130.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα απροσδιορίστου αξίας.

Φως στο μυστήριο αναμένεται να ρίξει και η έρευνα που θα πραγματοποιήσει εσωτερικά η τράπεζα, στην οποία θα φανεί αν όλες οι διαδικασίες είχαν ακολουθηθεί βάση πρωτοκόλλου ή ένα υπήρχαν παρατυπίες που θα προδώσουν το δράστη. Το πόρισμα από αυτή την έρευνα θα παραδοθεί στις αρχές.

Ήδη οι κάτοχοι των θυρίδων και υπάλληλοι του υποκαταστήματος έχουν δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ στην κατοχή της αστυνομίας έχουν περάσει όλα τα υλικά που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας που κρατάει αρχείο περίπου δύο μηνών.

thetoc/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί