Ποια καταστήματα ανοίγουν από Δευτέρα! Αυτό πρέπει να γνωρίζετε για τα σουπερμάρκετ

Η κυβέρνηση σκέφτεται την επαναλειτουργία των Λυκείων για τρεις τάξεις από τις 12 Απριλίου, με την διενέργεια self test κάθε εβδομάδα τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές. Γι’ αυτό και σε πρώτη φάση οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές κάτω των 18 ετών θα έχουν προτεραιότητα στην προμήθεια των τεστ, ώστε να συνηθίζουν […]

Η κυβέρνηση σκέφτεται την επαναλειτουργία των Λυκείων για τρεις τάξεις από τις 12 Απριλίου, με την διενέργεια self test κάθε εβδομάδα τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές.

Γι’ αυτό και σε πρώτη φάση οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές κάτω των 18 ετών θα έχουν προτεραιότητα στην προμήθεια των τεστ, ώστε να συνηθίζουν πως κάτι θα πρέπει να δείχνουν για να έχουν δικαίωμα στην κεπαίδευση.

Σε δεύτερη φάση θα ανοίξουν τα Γυμνάσια, ενώ για μετά το Πάσχα φαίνεται να μετατίθενται τα Δημοτικά.

ΕΣΤΙΑΣΗ

Αναφορικά με την εστίαση, αν και οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο τέλος του μήνα και το άνοιγμα μοιάζει δύσκολο πριν την Ανάσταση, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να γίνει. Σε κάθε περίπτωση, αυτό εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, όπως η πορεία των κρουσμάτων, οι αντοχές του ΕΣΥ, αλλά και πως θα έχει κυλήσει η επαναλειτουργία των υπόλοιπων δραστηριοτήτων.

ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ

Όπως επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων με τη χρήση ειδικού κωδικού (13032) άπαξ και έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop). Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες.

Τα καταστήματα που ανοίγουν σε λίγα 24ωρα είναι:

-τα συνοικιακά καταστήματα

-τα μεγάλα καταστήματα-αλυσίδες, που δεν βρίσκονται όμως σε εμπορικό κέντρο

-οι μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών, ηλεκτρικών ειδών και άλλων

-τα πολυκαταστήματα που στο εσωτερικό τους δεν έχουν άλλα καταστήματα, δηλαδή δεν λειτουργούν σαν εμπορικά κέντρα

ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

-τα shops in shops (κατάστημα εντός καταστήματος),

-τα outlets,

-τα εμπορικά κέντρα και

-τα εκπτωτικά χωριά.

Για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ κάνουμε την αποστολή SMS 2 στο 13033 και συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί