• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΠΟΕΔΗΝ – Γιαννάκος: Γιατρός στο Δρομοκαΐτειο μοίραζε πλαστά πιστοποιητικά νόσησης

ΠΟΕΔΗΝ – Γιαννάκος: Γιατρός στο Δρομοκαΐτειο μοίραζε πλαστά πιστοποιητικά νόσησης

Καταγγελία για έναν γιατρό από το Δρομοκαΐτειο κάνει η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέροντας πως ο εν λόγω υγειονομικός μοίραζε πιστοποιητικά νόσησης σε άτομα που δεν είχαν σχέση με το νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η διοίκηση του Νοσοκομείου ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΊΤΕΙΟ σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμώξεων ανακάλυψε ότι γιατρός έβγαζε θετικά δείγματα κορωνοϊού σε άτομα άγνωστα στο Νοσοκομείο που δεν είχαν δικαίωμα να εξετασθούν στο Δρομοκαίτειο και μάλιστα χρησιμοποιώντας σε πολλές περιπτώσεις τους κωδικούς του παθολόγου ιατρού.

Συγκεκριμένα:

Ο εν λόγω γιατρός στις 30 Ιουλίου έβγαλε θετικό τεστ στον εαυτό του και σε δυο άγνωστα άτομα από το νοσοκομείο. Ακολούθησε μοριακός έλεγχος στο γιατρό και ήταν αρνητικός. Εν τω μεταξύ έκλεισαν τμήματα με ασθενείς, έγιναν εκατοντάδες τεστ σε ασθενείς και προσωπικό για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού. Στις 31 Αυγούστου βρέθηκαν επτά άτομα άγνωστα στο νοσοκομείο με θετικό μοριακό τεστ. Τα δείγματα ελήφθησαν από τον ίδιο το γιατρό. Και πάλι έγιναν τεστ σε ασθενείς και υπαλλήλους επειδή μεταξύ των ατόμων με θετικό τεστ ήταν και ένας συνάδελφος. Η διοίκηση με την επιτροπή λοιμώξεων ανακάλυψαν τις μεθοδεύσεις του γιατρού. Ενήργησαν τάχιστα, συγκέντρωσαν στοιχεία και διεταξαν ΕΔΕ. Θα παραπέμψουν την υπόθεση στην Εισαγγελία. Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι κάνουν τα άτομα που βρέθηκαν ότι νοσσούν. Γιαννάκος”

(thesstoday. gr / photo: intime)