Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν από σήμερα τα πλοία της ακτοπλοΐας, λόγω της Πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας, με προοπτική κλιμάκωσης, που αποφάσισε για σήμερα Τρίτη 22 και αύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αφορμή την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Τα συνδικαλιστικά σωματεία των ναυτικών έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στο λιμάνι του Πειραιά.
Η ΠΝΟ ζητεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2025 με αυξήσεις 12% ενώ οι ακτοπλόοι αντιπρότειναν 3%.
Ο Σύνδεσμος των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) με επιστολή του έχει καλέσει την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών με ρεαλιστικές προτάσεις και να ανακαλέσει την απόφαση για την κινητοποίηση.
Από την πλευρά της και η ΠΝΟ σε ανάλογη επιστολή κάλεσε το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας(ΣΕΕΝ) να αποστείλει μια ανανεωμένη πρόταση για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ναυτικών που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, καθώς όπως αναφέρει “όλοι οι δείκτες που απαρτίζουν το κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών, έχουν πάει στα ύψη.”
Η ΠΝΟ ζητεί επίσης την κατάργηση του Ν.41/50,την τροποποίηση του άρθρου για τη τετράμηνη δρομολόγηση των Ταχυπλόων Πλοίων και την επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης και την τήρηση της ναυτεργατικής νομοθεσίας ενόψει της νέας περιόδου. Η ΠΝΟ απευθύνει κάλεσμα στους Ναυτεργάτες, στους νησιώτες και σε όλους τους φορείς να σταθούν δίπλα στην απόφαση της Ομοσπονδίας για την υπεράσπιση των δίκαιων δικαιωμάτων των ναυτικών.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ουκρανία-Ρωσία: Συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη οι συνομιλίες στην Γενεύη
- Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να συμβάλλει άμεσα στην εμφάνιση Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα μελέτη
- Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απορρίπτει το χρονοδιάγραμμα για τον αφοπλισμό της εντός τεσσάρων μηνών
- ΟΠΕΚΑ: Νέες πληροφορίες για τη σωρεία «παράτυπων επιδοτήσεων»
- Στη Γροιλανδία για τριήμερη επίσκεψη ο βασιλιάς της Δανίας
- Θεσσαλονίκη: Έρευνα του ΠΑΣΟΚ για τους νέους στην Κεντρική Μακεδονία
- Χωρίς ταξί σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη η Θεσσαλονίκη
- Δεκάδες κράτη του ΟΗΕ καταδίκασαν τις ενέργειες του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη
- Γάζα: Η Χαμάς ζητά από το “Συμβούλιο Ειρήνης” να πιέσει το Ισραήλ να σταματήσει τις παραβιάσεις της εκεχειρίας
- Φίτσο: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είχε βρεθεί ποτέ σε τέτοια κρίση όπως τώρα»
Κύρια Θέματα









