Πλωτές ομάδες για τεστ κορωνοϊού σε νησιά δημιουργεί ο ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ δημιουργεί πλωτές ομάδες που θα πραγματοποιούν τεστ για τον κορονοϊό σε ευπαθείς ομάδες σε νησιά του Αιγαίου.

Πλωτές ομάδες για διενέργεια τεστ για κορονοϊό σε ευπαθείς ομάδες που κατοικούν σε νησιά του Αιγαίου δημιουργεί ο ΕΟΔΥ με συμφωνία συνεργασίας που σύναψε με τη «Σύμπλευση ΑΜΚΕ».

Οι πρώτοι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, 25 και 26 Μαΐου, οπότε και πλωτές ομάδες του ΕΟΔΥ θα επισκεφτούν τη Μήλο, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο και την Σίκινο.

Πώς θα λειτουργούν οι πλωτές ομάδες του ΕΟΔΥ
Με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ με τη «Σύμπλευση ΑΜΚΕ», ο οργανισμός επεκτείνει το πρόγραμμα με τις Κινητές Μονάδες σε δεκάδες ελληνικά νησιά όπου και θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες σε ευπαθείς ομάδες.

Ο κορονοϊός στην Ελλάδα
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC / KONSTANTINOS TSAKALIDIS
Κορονοϊός: Προσεχώς τεστ κατ’ οίκον από κινητές μονάδες
Η «Σύμπλευση» με τα φουσκωτά και τα πληρώματά της θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αττική σε κάθε νησί για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τους γιατρούς και τους εθελοντές της «Σύμπλευσης» και πάντα με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι γιατροί και οι νοσηλευτές που θα μεταβούν στα νησιά θα εξεταστούν πρώτα για COVID-19.

Κατόπιν, η «Σύμπλευση» θα μεταφέρει στα συνεργαζόμενα εργαστήρια στην Αττική τα βιολογικά δείγματα που συλλέχθηκαν στα νησιά.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί