Πλημμύρες πλήττουν τη Θράκη – Κινδύνεψαν μαθητές – Πνίγηκε πυροσβέστης! – ΒΙΝΤΕΟ

Tραγωδία στον Έβρο!

Το πρωί σφοδρή βροχόπτωση «χτύπησε» ολόκληρο τον Έβρο, με ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν πολλές περιοχές του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός του δήμου Αλεξανδρούπολης αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα καθώς η στάθμη των νερών συνεχώς ανέβαινε. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ThessToday ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης υπερχείλισαν οι χείμαρροι της περιοχής και οι όγκοι των υδάτων είναι μεγάλοι.

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Απαλού βρέθηκαν «εγκλωβισμένοι» για προληπτικούς λόγους στο δεύτερο όροφο του σχολείου λόγω πλημμύρας.

«Οι μαθητές έχουν ανέβει στον πρώτο όροφο του κτιρίου για προληπτικούς λόγους, για να μην ανέβει κι άλλο η στάθμη των υδάτων και αναμένουν εκεί μέχρι νεωτέρας», ανέφερε στο ThessToday ο δήμαρχος.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αλεξανδρούπολης ανέφερε :

«Την αναστολή λειτουργία του δημοτικού σχολείου Απαλού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση) που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, σήμερα, Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου του 2021. Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό θα παραμείνουν στο κτίριο μέχρι να υπάρξουν οι συνθήκες για την ασφαλή απομάκρυνσή τους».

Ωστόσο, ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς μαθητών του δημοτικού σχολείου Απαλού από το πλημμυρισμένο σχολείο τους σε ασφαλές σημείο.

Η μεταφορά τους γίνεται με λεωφορεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς την εκκλησία της περιοχής.

Πνίγηκε πυροσβέστης που πήγαινε να σώσει τα παιδιά

Τη ζωή του έχασε πυροσβέστης, στις πλημμύρες στον Εβρο, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το e-evros.gr πυροσβέστης εντοπίστηκε νεκρός στον Απαλό του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ο 46χρονος πυροσβέστης, ήταν οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής και στην προσπάθειά του να βγει από το όχημα, στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο συνάδελφοί του, παρασύρθηκε και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα πιο πέρα, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Πέτροβιτς μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Οπως είπε ο κ.Πέτροβιτς ο άτυχος πυροσβέστης παρασύρθηκε από τα νερά μέσα από το πυροσβεστικό του όχημα στον Απαλό ενώ πήγαινε ν’ απεγκλωβίσει μαθητές από κοντινό σχολείο.


ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί