Πλημμύρες: Μεγάλο πρόβλημα τα άταφα ζώα στη Θεσσαλία, vid

Πολλά από τα ζώα που έχουν πνιγέι παραμένουν άταφα αποτελόντας υγειονομική βόμβα.


Ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων από την Ζηλευτή Τρικάλων ζει τον δικό του «Γολγοθά». Έχασε περίπου 700 αιγοπρόβατα και 20 μέρες μετά τα νεκρά ζώα δεν έχουν συλλεχθεί από τους ιθύνοντες.

Μάλιστα, για να προχωρήσει η διαδικασία χρειάστηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα.

Η κτηνοτρόφος Ιωαννα Καρρά μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega, ανέφερε ότι δεν υπάρχει οργάνωση και συνεργασία μεταξύ της εταιρείας καύσης των ζώων, του δήμου και της περιφέρειας.

«Το δυσάρεστο είναι ότι έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας για να γίνει η λογική διαδικασία. Να έρθουν δηλαδή και να συλλέξουν τα νεκρά ζώα. Τις πρώτες ημέρες δεν είχε υποχωρήσει το νερό οπότε δεν μπορούσαμε να βγάλουμε ζώα έξω. Αφού υποχώρησε ήταν θέμα του δήμου και της εταιρείας να έρθουν να τα παραλάβουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Ακολουθούν μια διαδικασία. Ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια και την ετειρεία μεταφέρουν τα ζώα. Η εταιρεία όμως έπρεπε να είχε και κατευθυντήριες γραμμές».

Τα ζώα λοιπόν, από τη συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα συλέφθηκαν μόλις προχτές.

«Τα βγάλαμε την περασμένη Πέμπτη και τα μισά τα πήραν προχτές μετά την περέμβαση του εισαγγελέα. Ευελπιστούμε τα υπολοιπα να τα πάρουν σήμερα το πρωί», σημείωσε η κα Καρρά και εξήγησε ότι στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας η διδιακασία έγινε μέσα σε 3 μέρες. Εμάς έχουν περάσει 20».

(Megatv – eurokinissi photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί