Πλεύρης: «Κι άλλοι υγειονομικοί με εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού – Δηλώστε το μόνοι σας γιατί είναι θέμα χρόνου να σας βρούμε»

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε πως μετά από την ολοκλήρωση της ΕΔΕ για την υπάλληλο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, προέκυψαν κι άλλες περιπτώσεις υγειονομικών που έκαναν χρήση εικονικών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Την αποκάλυψη πως υπάρχουν και υγειονομικοί και άλλη περιφέρεια που έκαναν χρήση εικονικών πιστοποιητικών εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας, έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Όπως είπε από το βήμα της Βουλής ενημέρωσε τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ ώστε να κάνει ΕΔΕ και να αναστείλει τα καθήκοντά τους, γιατί χρησιμοποίησαν αυτό το δίκτυο, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι για να μην τεθούν σε αναστολή.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως για όσους υγειονομικούς έχουν κάνει χρήση του δικτύου, είναι θέμα χρόνου να βρεθούν, ενώ τη χαρακτήρισε ως «πράξη μεγίστης απαξίας… δείχνει ροπή προς εγκληματική πράξη». Έστειλε, δε, αυστηρό μήνυμα λέγοντας: «δηλώστε το μόνοι σας γιατί είναι θέμα χρόνου να σας βρούμε» Ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε πως ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ και προκύπτει ότι υπάλληλος συμμετείχε σε εικονικούς εμβολιασμούς. Έχουν κινηθεί η διαδικασίες για κυρώσεις και ο ΥΠΕάρχης ανέστειλε ήδη τα καθήκοντά της.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας για την περίπτωση το Κέντρο Υγείας Παλαμά πως: «Θα ήθελα να καθησυχάσω την  εθνική αντιπροσωπεία. Ακούστηκε για 40.000 εμβολιασμούς. Είναι 31.000 εμβολιασμοί. Πάνω από τον πληθυσμό, αλλά πολύ λογικό γιατί το κέντρο αυτό είχε το εμβόλιο της Pfizer που αναζητούσαν πολλοί πολίτες και φαίνεται να μην υπάρχει πρόβλημα».

«Το μέτρο αναστολής θα εφαρμοστεί»

Αναφερόμενος στην τροπολογία για την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά πως: «Το μέτρο της αναστολής θα εφαρμοστεί. Οι υγειονομικοί που δεν θέλουν να εμβολιαστούν επειδή επικίνδυνοι για δημόσια υγεία δεν θα είναι στο σύστημα. Ως ένδειξη καλής θέλησης δίνουμε δυνατότητα μόλις κάνουν να επιστρέψουν. Και παρατηρούμε ότι όντως μέρες Σεπτεμβρίου εμβολιάζονται κάποιοι υγειονομικοί και θα επιστρέψουν στο σύστημα. Δεν θα ανεχτούμε όμως καμία μα καμία παρέκκλιση».

Και συνέχισε μιλώντας για τα πρόστιμα και τις κυρώσεις: Με άρθρο 2 κρίναμε σκόπιμο να μπει ένα διοικητικό πρόστιμο γι’ αυτόν που πάει να ζητήσει το πιστοποιητικό ή να έχει δηλώσει ψευδώς ότι έχει νοσήσει – γιατί κι αυτό το ελέγχουμε τώρα. Όπου υπάρχει ύποπτο περιστατικό θα εξεταστεί πόσο είναι αληθής η δήλωση. Πρόστιμο 5.000 ευρώ και για υπάλληλο ή όποιον εμπλέκεται 5.000 ευρώ πρόστιμο για κάθε πράξη… δηλαδή αν η υπάλληλος (σ.σ. στον Παλαμά) είχε βρεθεί πριν θα της γινόταν καταλογισμός 5.000 επί περίπου 40 περιστατικά».

Όσο για τις κυρώσεις που θα έχουν όπως είπε ο κ. Πλεύρης: «Ρυθμίζουμε τις κυρώσεις για ελεύθερους επαγγελματίες κι αυτοαπασχολούμενους που θα διακόπτεται η σύμβαση με ΕΟΠΥΥ και δεν θα μπορούν να συνταγογραφούν στην ΗΔΙΚΑ».

«Καρφί» για τον εμβολιασμό Πολάκη

Ωστόσο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης, αναφέρθηκε και στους υγειονομικούς που σπεύδουν να εμβολιαστούν υπό τον φόβο των κυρώσεων. «Χαιρετίζουμε και βουλευτές και ιδιώτες γιατρούς που πήγαν να εμβολιαστούν χθες γνωρίζοντας ότι έρχονται οι κυρώσεις. Στη ζυγαριά ατομικής … και δημόσιας υγείας μπροστά η δημόσια υγεία» είπε.

(reader. gr / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί