Πιθανή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ παραδέχθηκε ο Μητσοτάκης: Αυτή θα καθορίσει το ΠΟΤΕ θα γίνουν ΕΚΛΟΓΕΣ

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες κάλπες...

Πολλαπλά μηνύματα -ακόμα και για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών- τον οποίο πλέον αφήνει ανοιχτό έστειλε μέσα από συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός μίλησε για «πολιτική αστάθεια» λέγοντας ότι είναι αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις.

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι πάντα μπορεί να συντρέχουν κάποιοι λόγοι για πρόωρες εκλογές και να υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι, γιατί να μην πάει κανείς σε πρόωρες εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Η πολιτική αστάθεια θα καθορίσει τις εξελίξεις», τόνισε ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του:

«Δεν θα ήθελα οι πρόωρες εκλογές να αντικατασταθούν από τοξικό κλίμα».

Αναφερόμενος στο εκλογικό σύστημα, επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν πιστεύει στην απλή αναλογική.

«Μείζον ζητούμενο είναι η σταθερότητα και η κυβερνησιμότητα» υπογράμμισε, ενώ αναφορικά με τα σενάρια αυτοδυναμίας, εάν την κατακτήσει η ΝΔ: είπε:

«Αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει κυβέρνηση αποκλειστικά με στελέχη της ΝΔ, το έχω αποδείξει. Άλλο αυτοδύναμες, άλλο μονοκομματικές κυβερνήσεις».

«Δεν μπορώ να προεξοφλήσω, κατ’ αρχάς, το εκλογικό αποτέλεσμα. Κυρίαρχος είναι ο λαός και αυτός θα μας υποδείξει, τελικά, μέσα από τον συσχετισμό των δυνάμεων, το τι θα γίνει», τόνισε. Επέμεινε, ωστόσο, ότι «η πρώτη εκλογή δεν είναι μια αδιάφορη εκλογή» για τον ίδιο και την κυβέρνησή του που αντιμετωπίζουν «την πρώτη κάλπη ως την τελική κάλπη».

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί