• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πήγαιναν να βρουν τον Θεό και έβρισκαν αυτόν! Συγκλονίζουν τα στοιχεία για τον ψευτογιατρό

Πήγαιναν να βρουν τον Θεό και έβρισκαν αυτόν! Συγκλονίζουν τα στοιχεία για τον ψευτογιατρό

O 47χρονος ψευτογιατρός που συνελήφθη την Τρίτη ήταν αδίσταχτος!

Δεν δίσταζε να στήνει καρτέρι στα υποψήφια θύματά του ακόμα και στο Άγιο Όρος και μοναστήρια την ώρα που αυτά αναζητούσαν την βοήθεια του Θεού εκεί, ενώ Εκείνος είναι παντού και τελικά έβρισκαν τον μπελά τους.

Την ίδια, ώρα φρόντιζε να απλώνει το «δίχτυ» του και σε διαγνωστικά κέντρα έχοντας καταφέρει να εξαπατήσει γιατρούς πείθοντάς τους ότι είναι «ειδικός» στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Μάλιστα, πρότεινε σε γιατρούς να συνεργαστούν για τις θεραπείες ασθενών και πως «θα μοιράζονταν τα χρήματα».

Προς ώρας, ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε υπολογίζεται σε τουλάχιστον 45, εκ των οποίων οι τρεις έχασαν τη ζωή τους: Ένα 14χρονο αγόρι από τις Σέρρες, ένα 16χρονο κορίτσι από την Κω και ένας 76χρονος άντρας.

Σοκάρει το περιστατικό που περιγράφει ο Ελεύθερος Τύπος, σύμφωνα με το οποίο το 14χρονο αγόρι λίγες ημέρες πριν να φύγει από τη ζωή θέλησε να φάει ένα σουβλάκι και όταν οι γονείς του επικοινώνησαν με τον 47χρονο αυτός… μελέτησε το «πρόγραμμα διατροφής» και απάντησε αρνητικά.

Ο γιατρός μαϊμού δεν δίσταζε να στήνει και εικονικές κλήσεις στο κινητό του δήθεν για να δώσει συμβουλές σε εξειδικευμένα αντικαρκινικά νοσοκομεία.

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, όμως! Γιατρός από τον οποίο ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο άτομο, όταν είδε πως δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν το χειρουργείο.

Στο ίδιο χειρουργείο, μάλιστα ο ψευτογιατρός κάποια στιγμή έξυσε το μέτωπό του με το γάντι, κίνηση που δεν κάνει κανείς σε χειρουργείο με αποτέλεσμα ο κανονικός γιατρός να τον πετάξει έξω από την αίθουσα. Το εν λόγω περιστατικό οδήγησε τους αστυνομικούς στο να τον συλλάβουν μαζί με μια επιταγή από αυτές που χρησιμοποιούσε για να ξεπλένει τα χρήματα που εισέπραττε και την οποία χρησιμοποίησε για να πληρώσει το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στο οποίο φοιτούν τα δύο του παιδιά.

Ο «Νίκος Κοντός» υποστήριζε ότι μπορεί να γιατρέψει ανίατες ασθένειες, φυσικά με το… αζημίωτο.

Για να εντυπωσιάσει τα θύματά του, δήλωνε άλλοτε γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός και άλλοτε ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας με εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδο-ογκολογία και σπουδές στην Αμερική με γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Για να αποκτήσει δε, ειδικό βάρος, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για τις «υπηρεσίες» του κατάφερε να αποσπάσει από τις οικογένειες των θυμάτων του πάνω από 53.000 ευρώ. Τα χρηματικά ποσά τα ελάμβανε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών.

Στην οικία του κατασχέθηκαν δύο όπλα-αεροβόλα, δύο μαχαίρια, θρησκευτική εικόνα – πιθανή αρχαιότητα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

Μάλιστα όπως προέκυψε από τα στοιχεία, ο 47χρονος ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών, την περίοδο 2005-2007 είχε επιχειρήσει να εξαπατήσει και τουλάχιστον έναν επιχειρηματία, εμφανιζόμενος ως… πράκτορας της CIA που θα μεσολαβούσε για επενδύσεις εκατομμυρίων στην Κίνα.

Ως συνεργός του «γιατρού» φέρεται να είναι η σύζυγός του, η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, όπως και δυο ακόμη γιατροί, οι οποίοι όμως δεν αποκλείεται να έχουν επίσης εξαπατηθεί.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •