Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ από την έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ο κύριος Πιερρακάκης τόνισε ότι «έχουμε ήδη αποπληρώσει τα δάνεια του ΔΝΤ τρία χρόνια πριν. Πρέπει να αποπληρώσουμε και τα δάνεια του πρώτου Μνημονίου».
Θέτοντας το χρονοδιάγραμμα, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είπε ότι «καλώς εχόντων των πραγμάτων θέλουμε να το κάνουμε αυτό δέκα χρόνια νωρίτερα», δηλαδή το 2031 αντί του 2041, που έχει συμφωνηθεί.
Ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι «υπάρχουν προφανώς και λόγοι “σινιάλου” στις αγορές, αλλά το πιο ουσιαστικό είναι να μπορεί κανείς να βγάζει βάρος από πάνω του». Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «μειώνοντας και αποκλιμακώνοντας το χρέος γρήγορα, τα πρωτογενή πλεονάσματα που δημιουργούμε θα μπορούν να φτάνουν γρηγορότερα και καλύτερα στην κοινωνία».
Ερωτηθείς για τη βελτίωση της εικόνας του ελληνικού χρέους, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «ήδη υπάρχει πρόβλεψη ότι θα μειωθεί πολύ γρηγορότερα, ότι πολύ σύντομα, εάν συνεχίσουμε με τις ίδιες επιδόσεις, δεν θα είμαστε η πιο χρεωμένη χώρα στην Ευρώπη». Όπως ανέφερε, «η αποκλιμάκωση είναι ραγδαία. Είδατε και χθες στις σχετικές ανακοινώσεις είμαστε στο 153%».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα – Είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τα πεθερικά και την κουνιάδα του
- Ο «Δράκος» επιβεβαίωσε πως τα πράγματα αλλάζουν! Από τις πιο σημαντικές δηλώσεις που έγιναν
- Μέγαρου Μαξίμου: Τιμητική πολιτογράφηση από τον πρωθυπουργό στον «ήρωα του Αράχθου»
- Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται την Κυριακή η Λ.Νίκης – Δείτε ποιες ώρες
- Αντιδρούν οι NYT στην αγωγή-«μαμούθ» των 15δις δολαρίων από τον Τραμπ
- Κλείνουν στις 15:30 οι σταθμοί του Μετρό “Κορυδαλλός” και “Μανιάτικα” με εντολή της ΕΛΑΣ
- Συνάντηση Αρναουτάκη – Μητσοτάκη: Συζητήθηκε η δημιουργία δύο προσωρινών δομών παραμονής μεταναστών
- Κίνα: Ο κόσμος βρίσκεται σε σταυροδρόμι ανάμεσα στην ειρήνη και τον πόλεμο
- Ξεκινά η Intervision, αντίπαλο δέος της Eurovision: «Θα το παρακολουθήσει ο μισός πλανήτης»
- Οι Ρώσοι διέσπασαν τις γραμμές των Ουκρανών στο Γιαμπόλ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΓΙΑ
