Πέτσας: «Κανένα ενδεχόμενο να συνδράμει ο στρατός στα μέτρα απαγόρευσης» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις προϋπόθέσεις άρσης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο κ. Πέτσας επισήμανε την ανάγκη να μην υπάρξει «εφησυχασμός μέχρι τις 27 Απριλίου» σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων, προκειμένου «να μπορέσουν να σχεδιάσουν οι ειδικοί μέτρα που θα οδηγήσουν σε σταδιακή και μακρόσυρτη απόσυρση των περιοστικών μέτρων».

Ως προς αυτό, ανέφερε ότι «καμία οικονομία δεν μπορεί να είναι έξι μήνες σε καραντίνα γιατί θα καταρρεύσει».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στην κυβέρνηση εξεταζόταν τα σενάρια αυστηροποίησης του αριθμού τον μετακινήσεων αλλά και τον χρονικό περιορισμό τους, ενώ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα πρόστιμα ή να υπάρξει μεγαλύτερη επιβάρυνση σε όσους είναι υπότροποι.

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας, τόνισε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι ενόψει Πασχα.

Σε ότι αφορά την επιτήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, απέρριψε το ενδεχόμενο να συνδράμει ο στρατός σε αυτά, ενώ σχετικά με την Αστυνομία που επιτηρεί την εφαρμογή τους, ανέφερε πως «δεν είναι θέμα αστυνομοκρατίας, αλλά ατομική ευθύνης, να ακολουθούνται τα μέτρα».

Τέλος σε σχετικά με τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης από το Eurogroup, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «θα υπάρξει ένας μηχανισμός που θα βοηθήσει τα κράτη-μέλη να έχουν πρόσβαση σε φτηνή χρηματοδότηση. Το θέμα είναι να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να είναι σαφές το μήνυμα ότι η Ευρώπη ενωμένη αντιμετωπίζει τα προβλήματα και κάνει ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσει τα κοινά προβλήματα».

(Megatv – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί