Ειδικότερα πανελλαδικά το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται στο 1,216 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη κάτω από 1,20 ευρώ.
Ποιες είναι οι φθηνότερες λύσεις για θέρμανση
Με αυτά τα δεδομένα το πετρέλαιο γίνεται από τις φθηνότερες λύσεις για θέρμανση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και αυτή η λύση δεν παραμένει πολύ ακριβότερη σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα με έρευνα του ΕΜΠ για το κόστος θέρμανσης, το πετρέλαιο είναι πλέον η δεύτερη φθηνότερη λύση για θέρμανση καθώς:
- το φυσικό αέριο που είναι από 13% έως 26% ακριβότερο
- το πέλετ είναι 28% ακριβότερο
- ενώ τα καυσόξυλα είναι 144% ακριβότερα.
- τα ηλεκτρικά σώματα και οι θερμάστρες είναι κατά 112% πιο ακριβές λύσεις για θέρμανση από ότι το πετρέλαιο.
Το κόστος θέρμανσης με ρεύμα εξαρτάται από το κάθε σύστημα, ωστόσο οι αντλίες θερμότητες παραμένουν η πιο οικονομική λύση για θέρμανση στο σπίτι αλλά τα κλιματιστικά τύπου inverter τελευταίας γενιάς καθώς είναι από 35% – 42% πιο φθηνά σε σχέση με το πετρέλαιο. Την ίδια ώρα τα ηλεκτρικά σώματα και οι θερμάστρες είναι κατά 112% πιο ακριβές λύσεις.
Το κόστος θέρμανσης
Με τα παραπάνω δεδομένα ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικώ στην Αθήνα καλείται να πληρώσει τον μήνα (με τα σημερινά δεδομένα): 231 ευρώ για θέρμανση με πετρέλαιο, 291 ευρώ για θέρμανση με φυσικό αέριο, 134 με αντλίες θέρμανσης, και 489 ευρώ με θερμάστες.
Παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι η τιμή του πετρελαίου θα συνεχίζει να πέφτει τις επόμενες ημέρες με τη ζήτηση να αυξάνεται.
ethnos/eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συμφοιτητής της Κέιτ και του Πρίγκιπα Γουίλιαμ σκοτώθηκε πέφτοντας από ύψος
- Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Επανενεργοποίηση της ρύθμισης των 120 και 48 δόσεων προς τον ΕΦΚΑ ζητά με επιστολή
- Μάγειρες υποδύονται χαρακτήρες πολεμικών τεχνών…σε κινέζικο εστιατόριο
- Προχωρούν οι Ρώσοι! Καλούν τους Ουκρανούς σε Ποκρόφσκ και Κουπιάνσκ να παραδοθούν για να σωθούν
- Συμφωνία στην Ε.Ε. για τους «πράσινους στόχους» αλλά με… υποχωρήσεις
- Μητσοτάκης-Γκίλφοϊλ: Αυτά ειπώθηκαν μεταξύ άλλων
- Χάρηκε ο Α. Τσίπρας με τη νίκη των διεθνιστών στη Νέα Υόρκη: «Μπορούμε!»
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο θρίαμβος του Ζ. Μαμντάνι μπορεί να αλλάξει τα πάντα
- Έκρηξη τα ξημερώματα έξω από κέντρο διασκέδασης στο Περιστέρι
- Οδηγός παθαίνει σοκ όταν βλέπει αεροσκάφος να συντρίβεται μερικά μέτρα μακριά του, vid









