Πετρέλαιο θέρμανσης: Άσχημα νέα από αύριο – Πού φτάνει η τιμή

Αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης από την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, καθώς λήγει η επιδότηση στα διυλιστήρια.

Αυξήσεις θα δουν από αύριο, Τετάρτη 16/11 οι καταναλωτές που θα θέλουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς η επιδότηση των 7,5 λεπτών που είχαν δώσει τα διυλιστήρια τελειώνει και συνεπώς έρχονται αυξήσεις στην τιμή πώλησης.

Υπενθυμίζεται πως η έκπτωση των 6 λεπτά προ ΦΠΑ ή 7,5 λεπτά με ΦΠΑ είχε παραταθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί αν θα πάρει και νέα παράταση.

Αν τελικά δεν υπάρξει κάτι νεότερο, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από αύριο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου στο Open θα κυμαίνεται περίπου στο 1,40 ευρώ. Μέχρι σήμερα, η τιμή του ήταν στο 1,33 ευρώ το λίτρο.

Πέρα από τα 0,07 ευρώ των διυλιστηρίων, τρέχει και η έκπτωση των 0,25 ευρώ της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προηγούμενο παράταση δόθηκε αργά το βράδυ της καταληκτικής ημερομηνίας.

Τι ισχύει για την ΕΚΟ
Παράλληλα μέχρι τις 21 Νοεμβρίου παραμένει σε ισχύ η επιπλέον έκπτωση 5% από επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ, επί της τρέχουσας τιμής. Παράλληλα, για ολόκληρη τη σεζόν ισχύουν και οι 12 άτοκες δόσεις για πιστωτικές κάρτες όλων των ελληνικών τραπεζών.

Επίδομα θέρμανσης: Πότε η πρώτη πληρωμή
Δώρο χριστουγέννων θα είναι για τους πολίτες κυρίως των ακριτικών περιοχών η πρώτη πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης καθώς αναμένεται να γίνει στις 21 Δεκεμβρίου.

Θα αφορά τους νέους δικαιούχους για αγορές που θα έχουν γίνει ως τις 30 Νοεμβρίου.

Την ίδια ημερομηνία θα υπάρξει προκαταβολή σε όσους ήταν δικαιούχοι και πέρσι, ανεξάρτητα από το αν έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσίμων ή όχι.

Καταληκτική ημερομηνία για αίτηση και πληρωμή στις 21/12 είναι η 9η Δεκεμβρίου.

Η δεύτερη έως την 28η Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2023.
Η τρίτη έως την 28η Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2023.

ieidiseis / intime

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί