Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train, συνολικά 60.338 επιβάτες επέλεξαν τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα για τις εορταστικές μετακινήσεις τους, 16.150 περισσότεροι σε σχέση με τους 44.188 επιβάτες της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 36,55%. Ο μέσος όρος εισιτηρίων ανά δρομολόγιο ανήλθε στους 377 επιβάτες.
Tο διάστημα 19.12.2024 έως 07.01.2025, «έτρεχαν» τέσσερα ζεύγη δρομολογίων καθημερινά με έξι διαθέσιμες αμαξοστοιχίες (αμαξοστοιχίες IC 50, 52, 53, 55, 56 και 57), ενισχυμένες με επιπλέον βαγόνια, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης του επιβατικού κοινού. Η πληρότητα των δρομολογίων ήταν εξαιρετικά υψηλή, αγγίζοντας το 100% σε αρκετές περιπτώσεις, ειδικά στις ημερομηνίες αιχμής, όπως στις 23 Δεκεμβρίου και 30 Δεκεμβρίου (6 στα 8 δρομολόγια είχαν πληρότητα από 65% έως 100%). Παρόμοια εικόνα παρατηρήθηκε και κατά τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, με τα δρομολόγια της 6ης Ιανουαρίου να σημειώνουν την υψηλότερη πληρότητα λόγω της επιστροφής των εκδρομέων.
Υπενθυμίζεται πως στις 12.12.2024 επανήλθαν τα απευθείας δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα που είχαν διακοπεί λόγω των ζημιών που προέκυψαν στη σιδηροδρομική υποδομή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις αρχές Δεκεμβρίου.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train, κ. Roberto Rinaudo, δήλωσε σχετικά: «Στο επίκεντρο της Hellenic Train, βρίσκεται πάντα η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού καθημερινά, καθώς και κατά τις εορταστικές περιόδους όπου η επιθυμία για μετακινήσεις και ταξίδια είναι αυξημένη. Η ενισχυμένη επιβατική κίνηση που σημειώθηκε την περίοδο των εορτών, επιβεβαιώνει την επιθυμία των πολιτών για ταξίδια με τρένο αλλά και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη δική μας ευθύνη και δέσμευση για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, 365 μέρες το χρόνο, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες τους. Ευχαριστούμε τους επιβάτες για την προτίμηση και εμπιστοσύνη τους.»
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΛΑΣ: Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις
- Το ρομπότ Optimus του Έλον Μασκ σερβίρει ποπκορν στο Βερολίνο! vid
- Εξερευνήτρια ολοκλήρωσε τη διαδρομή από την “τελευταία μοίρα” μέχρι τον Νότιο Πόλο
- Λαμία: Οι αγρότες άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια Τραγάνας επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων
- Εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου της Πέλλας – Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά 2 ελληνιστικά αγάλματα
- Τρίκαλα: Ανυποχώρητοι οι αγρότες στα μπλόκα της Δυτ. Θεσσαλίας
- Εμανουέλ Μακρόν: Η Γαλλία θα ναυπηγήσει ένα νέο αεροπλανοφόρο
- Μακελειό στο Γιοχάνεσμπουργκ: Ένοπλοι σκότωσαν 9 άτομα σε επίθεση σε ταβέρνα, vid
- Η Δεξιά δεν ξεχνά την ιστορία και θέλει ίσως να κάνει αυτό που της έκαναν
- Η Δημοτική Αστυνομία Αθήνας επιστρέφει πινακίδες
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ
ΑΛΚΟΟΛ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΑΓΡΟΤΕΣ









