Η κα Πελώνη τόνισε πως συμφωνεί με τα όσα είπε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, λέγοντας πως έχουμε δύο επιλογές. «Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε.»
Όπως είπε, βρισκόμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας όπου το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα προστασίας των γύρω μας και αυτοπροστασίας. «Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του.»
Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος καλοκαιριού να έχουμε γύρω στο 70% ανοσία» και πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πίεση στο Σύστημα Υγείας.
Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, τόνισε ότι «δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να ξαναπάει σε lockdown».
Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η κα Πελώνη αναφέρθηκε σε κλιμακωτή προσέγγιση, εξηγώντας πως «ξεκινάμε από αυτά που ανακοινώθηκαν και μετά θα υπάρξει έκδοση σχετικής ΚΥΑ.»
Επίσης, για το αν θα προχωρήσουν και σε άλλους τομείς με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είπε πως «όλα εξετάζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος.»
Διευκρίνισε, δε, ότι όσοι δεν εμβολιαστούν, στην ουσία θα έχουν «άδεια άνευ αποδοχών», ενώ τα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω στην πορεία.
Όσον αφορά τα μέτρα για τους χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, η κα Πελώνη ανέφερε ότι από Παρασκευή θα επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας. Επίσης, είναι καθήκον του εργαζόμενου και του καταστηματάρχη να τηρηθούν τα μέτρα.
Σχολίασε, μάλιστα, ότι οι εμβολιασμένοι έχουν παραπάνω ελευθερίες.
Τέλος, σχετικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών κάτω των 15 ετών αλλά και την επιστροφή τους στις τάξεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η πρόθεση είναι να επιστρέψουν οι μαθητές κανονικά.
Επίσης, οι εμβολιασμοί των παιδιών κάτω των 15 ετών είναι κάτι που συζητείται και το αξιολογούν οι επιστήμονες.
(skai)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα
- Ολοκληρώθηκε η μεγάλη ετήσια φορολοταρία της ΑΑΔΕ – Πώς θα δείτε αν ανήκετε στους τυχερούς
- Οι Ουκρανοί γνωστοποίησαν ότι αποχώρησαν από την πόλη Σιβέρσκ
- Μαυροβούνιο: Άρση της υποχρέωσης θεώρησης για Τούρκους υπηκόους
- Μάλλον τα πράγματα σε σχέση με αυτό που θέλει ο Τραμπ δεν είναι και τόσο εύκολα
- Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ
- Κοντογεώργης: Τι δήλωσε σε σχέση με τους αγρότες
- Ανάπτυξη πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν οι ΗΠΑ
- Γκίλφοϊλ: Ο πολιτιστικός διάλογος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας









