Ένα μεγάλο «ποτάμι» ζωντάνιας, χαράς, κεφιού και ελπίδας «ξεχείλισε» σήμερα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Περισσότεροι από 20.000 μικροί καρναβαλιστές με συνοδούς, κατανεμημένοι σε 109 ομάδες συμμετοχής, «σκόρπισαν» παντού χαμόγελα διασκέδασης και ξεγνοιασιάς.
Στην κορυφή της παρέλασης των μικρών ήταν η δημοτική μουσική, ενώ τα 9 άρματα του καρναβαλιού των μικρών που παρέλασαν, είχαν κατασκευαστεί στο καρναβαλικό εργαστήριο του Δήμου Πατρέων
Το πρώτο άρμα ήταν οι «Μαριονέτες». Με χρώματα, φαντασία και πολλή διάθεση, οι μικροί κατασκηνωτές των ημερήσιων παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων έγιναν δημιουργοί και κατασκεύασαν το δικό τους καρναβαλικό άρμα. Μέσα από ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιήθηκε στο καρναβαλικό εργαστήριο του Δήμου Πατρέων, τα παιδιά έζησαν από κοντά τη μαγεία της κατασκευής και της τέχνης του καρναβαλιού.
Σε έξι ξεχωριστές επισκέψεις στο εργαστήριο, τα παιδιά ταξίδεψαν στον κόσμο της καρναβαλικής δημιουργίας. Με την καθοδήγηση ειδικών, σχεδίασαν και συναρμολόγησαν τα κομμάτια μιας μεγάλης μαριονέτας, την οποία χάρτωσαν, ζωγράφισαν με τα δικά τους χρώματα και τελικά ένωσαν σε μια μοναδική σύνθεση. Η δράση αυτή αποτέλεσε μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος που σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας, το καρναβαλικό εργαστήριο και τις ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις – πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Πατρέων.
Τα δύο άλλα νέα άρματα, με τίτλο «21 Γάτες», σε ιδέα και κατασκευή του Αλέξη Ασημακόπουλου, ήταν εμπνευσμένα από το βιβλίο, «Η ιστορία της τέχνης σε 21 γάτες».
Μαζί με τα νέα άρματα παρέλασαν και άρματα παλαιότερων διοργανώσεων του καρναβαλιού των μικρών, αρκετά από αυτά ανακατασκευασμένα, και συγκεκριμένα τα «Μπέμπης Καρνάβαλος», «Λαγός», «Αεροπλανάκι», «Καρουζέλ», «Μουσικοί του τσίρκου» και «Σκυλάκι».
Αμέσως μετά ακολούθησαν οι ομάδες συμμετοχής με χρώματα, φαντασία, χιούμορ, αστείρευτο κέφι και χαρά. Φέτος, στην παρέλαση συμμετείχαν αρκετές ομάδες από άλλες περιοχές, όπως από την Αθήνα, την Αττική, την Ναύπακτο, κ.α.
Ακόμη, συμμετείχαν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, τοπικοί σύλλογοι, σύλλογοι ΑΜΕΑ κ.α..
Στο τέλος της παρέλασης, ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος γλύκανε μικρούς και μεγάλους αφήνοντας τη δική του ιδιαίτερη πινελιά, όπως κάνει όλα τα χρόνια που τηρείται το ιστορικό έθιμο.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Ηλ. Κάνιστρας / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο