Πάτρα: Έβγαλαν όπλο σε πανηγύρι την ώρα του λογαριασμού

Οι «μπράβοι» της Πάτρας σκορπάνε τον φόβο

Οι «μπράβοι» της Πάτρας σκορπάνε φόβο και μοιράζουν πόνο. Και λόγω εκφοβισμού που είναι διάχυτος και πανθομολογούμενος από μεγάλη μερίδα καταστηματαρχών της πόλης και της περιοχής, δεν καταγγέλλονται πολλά περιστατικά. Οι εκβιαστικές επιθέσεις σε μπαρ, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αποτελούν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ο δε, διάσπαρτος φόβος αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι όταν καλούνται από την Ασφάλεια να καταθέσουν σχετικά. Απαντούν ότι «δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν…».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pelop.gr, τα ίδια είπαν στον περίγυρό τους και όσοι διοργάνωσαν το Σάββατο 28 Αυγούστου το πανηγύρι στο Άνω Καστρίτσι με τον Γιώργο Βελισσάρη, όπου παρατηρήθηκε κοσμοπλημμύρα. Έγινε ένα σοβαρό περιστατικό, αλλά δεν κατεγράφη στα αστυνομικά συμβάντα, διότι πολύ απλά δεν κλήθηκε η ΕΛΑΣ.

Ατύπως, βέβαια, η Ασφάλεια της Πάτρας γνωρίζει το συμβάν.

Γνωρίζει ότι κατέφθασαν 5 «μπράβοι», ήπιαν δυο μπουκάλια ουίσκι και γλέντησαν, αλλά όταν ήλθε η ώρα του λογαριασμού αρνήθηκαν να πληρώσουν. Ο δύσμοιρος σερβιτόρος επέμενε και τότε ένας από τους μπράβους τράβηξε όπλο! «Τα χρειάσθηκε» το παλληκάρι και εγκατέλειψε την προσπάθεια να πληρωθεί ο λογαριασμός, ενημερώνοντας φυσικά τους διοργανωτές, για να μην χρεωθεί κιόλας χρήματα που δεν εισέπραξε.

Το σοβαρό περιστατικό «έσβησε» στο σημείο αυτό, αφού δεν διανοήθηκαν οι διοργανωτές να παρέμβουν και να ζητήσουν τα χρήματα. «Τι να κάνουμε, να μας κάψουν ο,τι έχουμε και δεν έχουμε;», αναρωτήθηκαν δίνοντας τόπο στην οργή…

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος ετσιθελισμός των μπράβων όταν δεν καλείται ή δεν παρεμβαίνει ο νόμος, επιτρέπει τη διαμόρφωση κλίματος αποθράσυνσης και ασυδοσίας. Και δυστυχώς τέτοιο είναι το κλίμα στη νύχτα της Πάτρας και της περιοχής, όσο οι οπλισμένοι (γνωστοί στην Ασφάλεια) σπέρνουν τρόμο ανενόχλητοι…

(lawandorder. gr / photo: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί