Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο των τριών κοριτσιών μέσα σε μόλις 3 χρόνια στην ίδια οικογένεια

Aπροσδιόριστη παραμένει ακόμη η αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων τριών κοριτσιών στην ίδια οικογένεια σε χρονικό διάστημα μόλις τριών ετών στην Πάτρα.


Ειδικότερα, προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελία για την υπόθεση με τα τρία κορίτσια, που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε μόλις τρία χρόνια στην Πάτρα, σύμφωνα με το thebest.

Σημειώνεται πως απροσδιόριστη παραμένει ακόμη η αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αθηνών, Σωτήρη Μπουζιάνη, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή της 9χρονης, δεν κατάφερε να προσδιορίσει τον λόγο της καρδιακής ανακοπής της μικρής.

Υπενθυμίζεται πως με τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, δεν αποκλείεται να εξεταστούν και τα όργανα της μικρής σε εξειδικευμένα εργαστήρια του εξωτερικού.

Αρνητικός ο γονιδιακός έλεγχος στους γονείς
Παράλληλα, αυτό που δημιουργεί απορίες στους γιατρούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση είναι ότι έγινε και ενδελεχής γονιδιακός έλεγχος στους γονείς των τριών κοριτσιών για πιθανή ύπαρξη κάποιου κληρονομικού νοσήματος, ο οποίος όμως ήταν αρνητικός.

Βέβαια άλλοι επιστήμονες σημειώσαν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι: «Αν ο γονιδιακός έλεγχος ήταν αρνητικός, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κληρονομικότητας. Μπορεί απλά να μην το έδειξε κάποια τυχούσα ανωμαλία».

Ωστόσο, άλλοι επιστήμονες τονίζουν πως τίποτε δεν προμήνυε τόσο τον θάνατο της Ίριδας από αγενεσία φλεβοκόμβου (καρδιακή νόσος), όσο και της Τζωρτζίνας. Γνωστός καρδιολόγος πάντως, τόνισε στην «Π» πως με τη συγκεκριμένη πάθηση γεννιέσαι, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο.

parapolitika/ photo:eurokinissi

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί