Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση από εγκληματική οργάνωση.
Για την ίδια υπόθεση, αναζητούνται για να συλληφθούν δυο ακόμα άτομα, συνεργοί των συλληφθέντων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με καταγγελία επιχειρηματία, οι κατηγορούμενοι με την άσκηση σωματικής βίας και με εκβιαστικές απειλές κατά της ζωής, της σωματικής του ακεραιότητας και με πρόκληση φθορών κατά της επιχείρησης που λειτουργούσε, του αφαίρεσαν ποσό συνολικού ύψους 130.500 ευρώ.
Οι κατηγορούμενοι στις 16 Σεπτεμβρίου 2023 απαίτησαν εκ νέου εκβιαστικά και με την άσκηση σωματικής βίας από τον παθόντα, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και συμφώνησαν με το θύμα για την καταβολή του ποσού σε δυο δόσεις. Το θύμα, φέρεται συνοδευόμενος από τον έναν κατηγορούμενο, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα καταγγείλει τις σε βάρος του πράξεις, στις αστυνομικές αρχές, συναντήθηκε χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, με δύο από τους κατηγορούμενους, όπου οι τελευταίοι παρέλαβαν από τον παθόντα, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ. Αμέσως μετά την συναλλαγή αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι επιτηρούσαν τον χώρο, συνέλαβαν τους τρεις κατηγορούμενους, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν και τον τέταρτο κατηγορούμενο στο σπίτι του και τον συνέλαβαν.
Σε σωματικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους συλληφθέντες βρήκαν και κατάσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.800 ευρώ, τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, όπως επίσης και αποδεικτικά έγγραφα των καταγγελλόμενων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένοπλες Δυνάμεις: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Οι αλλαγές σε μισθούς, βαθμολόγιο και αναβολές
- Αύξηση 8,1% στον δείκτη μισθολογικού κόστους το γ’ τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΑΔΕ: Τι δήλωσε ο Σκέρτσος
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 6,4% στον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας το γ’ τρίμηνο του 2025
- Χόλιγουντ: Θλίψη και μηνύματα πένθους για την δολοφονία του Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του Μισέλ
- Σουρεαλιστικό βίντεο: Άγιος Βασίλης, Μίκι Μάους και Spider Man γρονθοκοπιούνται!
- ΕΟΤ: Δράση για την προβολή Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου στη Δανία
- Μακελειό στην παραλία του Σίδνεϊ: Πατέρας και γιος οι δράστες – Αλλαγές στο νόμο περί όπλων
- Ανησυχία για το Βαθύ Κράτος στις ΗΠΑ – Για αυτό η Ρωσία δείχνει να μην βιάζεται για συμφωνίες με τον Τραμπ
- Τραγωδία στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 37 άνθρωποι πέθαναν σε πλημμύρες, vid









