• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πατούλης: Τι θα γίνει με την παράταση των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση και τα ΚΕΠ Υγείας

Πατούλης: Τι θα γίνει με την παράταση των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση και τα ΚΕΠ Υγείας

Σειρά προβλημάτων, που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση, συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τους δημάρχους της Αττικής.

Σειρά προβλημάτων που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση, όπως το ελλιπές προσωπικό, η ανάγκη παράτασης των συμβάσεων προσωπικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η πορεία του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου, η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας και η εξασφάλιση απινιδωτών σε δημόσιους χώρους, συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τους δημάρχους της Αττικής.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση που έχει ζητήσει για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τονίζοντας ότι σύντομα η Περιφέρεια θα είναι η πρώτη πιστοποιημένη Περιφέρεια Υγείας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες, εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, στελέχη του ΕΔΔΥΠΥ και των δήμων, ενώ ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στις ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω πανδημίας και στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την κάλυψή τους, χαρακτήρισε απαραίτητη την παράταση των συμβάσεων, καθώς οι σχετικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες.

Στο ζητημα των ΚΕΠ Υγείας και του προσυμπτωματικού έλεγχου, ο περιφερειάρχης τόνισε: «Συνεχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην υλοποίηση του συνολικού προγράμματος για την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο της υγείας των πολιτών, μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας. Έχουμε δημιουργήσει ένα μεγάλο καθολικό πρόγραμμα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου υγείας για τους 66 δήμους της Αττικής, με βασικό στόχο την ενημέρωση όλων των πολιτών και τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό χαρακτήρησε ο κ. Πατούλης το γεγονός, ότι όλο και περισσότεροι δήμοι κατανοούν τη χρησιμότητα των 150 ΚΕΠ Υγείας σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας ότι έχουν διενεργήσει περισσότερες από 600.000 πράξεις ωφέλειας για τους πολίτες και 126.000 εξετάσεις.

Αναφορικά με το πρόγραμμα εξασφάλισης απινιδωτών, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη σημασία του να γνωρίζει ο πολίτης ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι δίπλα του στο ζήτημα της υγείας και ανακοίνωσε την κατάρτιση προγράμματος προμήθειας απινιδωτών. Οι απινιδωτές θα βρίσκονται σε δημόσιους χώρους όπου θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

photo intime

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.