ΠΑΣΟΚ – Θανάσης Γλαβίνας: «Η κατοχύρωση της ισότητας ανήκει στο πυρήνα της ιδεολογικής μας ταυτότητας»

Ανακοίνωση Τύπου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Θανάσης Γλαβίνας: «Η κατοχύρωση της ισότητας ανήκει στο πυρήνα της ιδεολογικής μας ταυτότητας»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1 με τη Φαίη Μαυραγάνη ήταν το Σάββατο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μαθήματα στα ανθρώπινα δικαιώματα ούτε από τα αριστερά ούτε από τα δεξιά. Διαχρονικά, η παράταξή μας έφερε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις του οικογενειακού δικαίου, την κατοχύρωση της ισότητας. Είναι στην ιδεολογική μας ταυτότητα και την πολιτική μας κληρονομιά τέτοιες μεταρρυθμίσεις. Συνεπώς, το ΠΑΣΟΚ διάκειται θετικά. Θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα, όπως κάνει σε κάθε νομοσχέδιο, και θα συζητήσουμε διεξοδικά» σημείωσε ο κ. Γλαβίνας ως προς το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Δεν μπορεί να υπάρχει μια κυβέρνηση, η οποία φέρνει μια μεταρρύθμιση, αλλά καθώς οι μισοί αντιδρούν, ο κ. Μητσοτάκης να προτρέπει βουλευτές σε αποχή. Ας μην ψάχνει ο Πρωθυπουργός να μεταφέρει άλλου τα εσωκομματικά του προβλήματα» ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου στον απόηχο των εσωτερικών τριβών στη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν μιλάμε για κομματική πειθαρχία, αλλά για ιδεολογική συνέπεια» επισήμανε ο κ. Γλαβίνας ερωτηθείς αν θα ζητηθεί από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κομματική πειθαρχία κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

«Δεν μπορεί ένας αρχηγός της αριστεράς να υιοθετεί επιχειρήματα των τρολς του διαδικτύου και του ακροδεξιού βούρκου. Δεν μπορεί ένας αρχηγός προοδευτικού κόμματος να υιοθετεί όσα λένε οι κυβερνητικοί επικοινωνιακοί βραχίονες. Ο κ. Κασσελάκης υπερέβη τις αρχές και τα όρια της δημοκρατικής παράταξης» σχολίασε ο κ. Γλαβίνας ως προς τις ύβρεις του Στέφανου Κασσελάκη για το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του σε πρόσφατη συνέντευξή του.

«Παρατηρώ σε φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ sites να γράφεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει πολύ θετική στάση για τον κ. Κασσελάκη. Μήπως όντως θα ήταν ταιριαστός Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας;» κατέληξε ο κ. Γλαβίνας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί