σχολίασε τον πληθωρισμό Απριλίου αναφέροντας ότι τα «μόνιμα» μέτρα της κυβέρνησης για την πάταξη της ακρίβειας, που εφαρμόστηκαν από την 1η Μαρτίου, δεν αποδίδουν.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πώς για έναν ακόμα μήνα, τον Απρίλιο, η αύξηση του γενικού πληθωρισμού ξεπέρασε το 3%, ενώ σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,5%, με την αθροιστική επιβάρυνση των καταναλωτών από μήνα σε μήνα να είναι πλέον δυσβάσταχτη.
«Οι εξαγγελίες του κ. Σκρέκα για μειώσεις στο ράφι των σούπερ μάρκετ σε κατηγορίες προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, όπως τα γενικά καθαριστικά προϊόντα, έπεσαν στο κενό», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ .
Επικαλείται συγκεκριμένα παραδείγματα για τη ραγδαία άνοδο του πληθωρισμού στα τρόφιμα και σε βασικά αγαθά και είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες που κατατάσσουν την Ελλάδα δεύτερη, μετά τη Μάλτα .
«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με τις προτάσεις που έχει καταθέσει από την αρχή της κρίσης έχει ως πρώτιστη πολιτική προτεραιότητα την προστασία το διαθέσιμου εισοδήματος των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας και της μεσαίας τάξης που πλήττονται από τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό απληστίας, ο οποίος φέρει την ευγενική χορηγία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΝΔ: Εκλογές το 2027 – Όποιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ ψηφίζει μαζί και κόμμα-έκπληξη
- Τραμπ: Χωρίς συμφωνία, θα ανατινάξουμε όλα τα ενεργειακά εργοστάσια και τις πετρελαιοπηγές του Ιράν
- Τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. για το ενεργειακό κόστος
- Τότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού
- Συνελήφθη ο 54χρονος για τη δολοφονία της μητέρας και της αδελφής του στου Ζωγράφου
- Το Ιράν εξετάζει την πιθανότητα να αποχωρήσει η Τεχεράνη από τη συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών
- Ο Ζελένσκι προτείνει… ενεργειακή εκεχειρία στη Μόσχα
- Ένας Ισραηλινός και ένας Λιβανέζος στρατιώτης σκοτώθηκαν σε διαφορετικά περιστατικά
- Έκτακτο Δελτίο από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία Erminio – Ποιες περιοχές θα πλήξει
- Σενάριο «βόμβα» για το Ιράν – Θα επιχειρήσει ο Τραμπ να κάνει κάτι τέτοιο;









