Πάσχα: Τόσο θα πληρώσουν οι Έλληνες φέτος το αρνί, vid

Οι κτηνοτρόφοι Θωμάς και Χρίστος Μόσχος μίλησαν στο MEGA για τις εξαγωγές των αρνιών και τις ελληνοποιήσεις που όπως λένε οι ίδιοι το κράτος τις έχει νομιμοποιήσει την στιγμή που προβάλλει την διενέργεια ελέγχων για τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

«Φέτος επειδή το Πάσχα των καθολικών έπεσε πολύ νωρίτερα από το Ορθόδοξο, οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τις άλλες χώρες είναι αυξημένες, γιατί εκεί προτιμούν μικρά αρνάκια, και έτσι, τα δικά μας που γεννιούνται πιο νωρίς τα στέλνουμε εκεί πέρα.

Για μας έχει σημασία αυτό, γιατί ρευστοποιούμε νωρίτερα και φέτος μας βοήθησε πολύ αυτό, αλλά έχουμε πάρει και μειωμένες επιδοτήσεις ή και καθόλου, οπότε μας βοήθησε η πρώιμη ρευστοποίηση. Το οποίο σημαίνει 30% αυξημένη εξαγωγή της Ελλάδας ισούνται με 30% εισαγωγή», ανέφερε ο κτηνοτρόφος Θωμάς Μόσχος.

Και συνέχισε:

«για να «βγούμε» η τιμή πρέπει να φύγει η τιμή από εμάς, από 9 ευρώ και πάνω. Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι αν γίνει η σφαγή στην Ελλάδα, τότε θεωρείται ελληνικό. Αυτό είναι η ελληνοποίηση. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε υπάρχει νόμος γι΄αυτό.

Αν έρθει σφαγμένο θεωρείται εξωτερικού, όταν είναι ζωντανά και σφαχτούν εδώ δεν είναι εισαγόμενα, θεωρούνται ελληνικής εκτροφής. Αν η εισαγωγή των προϊόντων είναι κάτω των 90.000 ευρώ δεν καταγράφεται στα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ».

Megatv – eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί