προς τους πολίτες για το ακριβές χρονοδιάγραμμα των μέτρων, αλλά και για το «Πάσχα στην πόλη».
Την ίδια ώρα εμβολιαστικό πρόγραμμα ολοένα και επιταχύνεται όπως και η επέκταση της χρήσης των self test σε ολοένα και περισσότερες κοινωνικές ομάδες, προκειμένου όλοι να δείχνουν κάτι για να συμμετέχουν στην κοινωνία.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ενώ έως και το Πάσχα θα βαδίσουμε με το lockdown ως έχει με το ακριβές πλαίσιο εορτασμού και λειτουργίας των εκκλησιών να ανακοινώνεται άμεσα, από εκεί και ύστερα φέρεται να ξεκινά ένα ελεγχόμενο «άνοιγμα» κοινωνίας και οικονομίας.
Όλα δείχνουν πως αμέσως μετά το Πάσχα, δηλαδή στις 5 Μαΐου τα καταστήματα λιανικής αναμένεται να υποδέχονται πελάτες ελεύθερα, χωρίς τον περιορισμό του SMS στο 13032 με μόνο περιορισμό τον ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό καταναλωτών βάσει τετραγωνικών.
Στην συνέχεια, την ίδια εβδομάδα, δηλαδή από τις 5 ή το αργότερο έως τις 10 Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσει μετά από μήνες η εστίαση. Καφετέριες, εστιατόρια κ.λ.π, θα σηκώσουν ρολά και θα υποδεχθούν τους πελάτες πάντα σε εξωτερικούς χώρους ικανοποιώντας έτσι ένα αίτημα σύσσωμου του πολιτικού κόσμου ο οποίος βλέπει την εστίαση ως αντίβαρο στα ολοένα και αυξανόμενα κορωνοπάρτι στις πλατείες.
Ακολουθούν τα σχολεία, με την 10η Μαΐου να θεωρείται η πιο πιθανή, άλλωστε αποτελεί και την εισήγηση του υπουργείου Παιδείας και φτάνουμε στις 14 Μαΐου όποτε και ανοίγει ο τουρισμός. Με τον παραπάνω βηματισμό η κοινωνία και η οικονομία θα λειτουργούν σε ένα πλαίσιο όσο το δυνατόν περισσότερης κανονικότητας προκειμένου η τουριστική βιομηχανία αλλά και η εγχώρια αγορά να ξεκινήσουν να συμβάλλουν και πάλι στην Οικονομία.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης
- Εμφάνιση – έκπληξη του Χάρι και της Μέγκαν στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland, vid
- Χειροπέδες σε 32χρονο αλλοδαπό για τις σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικες στο Αιγάλεω
- Ασυνήθιστο αλλά έγινε! Αμερικανοί παρακολούθησαν τις ασκήσεις Ρωσίας-Λευκορωσίας
- Καλλιθέα: Εντοπίστηκε παράνομο καζίνο μέσα σε καφετέρια – Έγιναν δύο συλλήψεις
- Τα διάσημα ιαπωνικά μαχαίρια της πόλης Σακάι έγιναν ξανά viral μέσα από το TikTok – Δείτε βίντεο