Πάσχα 2022: Πανάκριβος ο οβελίας από Νάξο για Αθήνα – Ταβάνι στις τιμές ζητούν οι κρεοπώλες

Απλησίαστος θα είναι αυτό το Πάσχα ο οβελίας.

Η τιμή του πρόκειται να παρουσιάσει σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι, όπως εξηγούν οι κρεοπώλες που εκφράζουν την ελπίδα να περιοριστεί κάτω από το 20% για τον καταναλωτή.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι οι μεγάλες αυξήσεις καταγράφονται ήδη στο κρέας, καθώς στο αρνί και στο κατσίκι υπάρχουν ανατιμήσεις που μεταφράζονται σε περίπου 9 με 11 ευρώ στο αρνί και στο κατσίκι στη λιανική.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης σημείωσε, ότι το αρνί και το κατσίκι πρέπει να πωληθεί γύρω στα 9 ευρώ από τον παραγωγό στη Νάξο, ενώ η τιμή θα αυξηθεί κι άλλο, λόγω σφακτικών και μεταφορικών.

Οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση και σημειώνουν ότι εκτός από τις αυξήσεις σε ενέργεια, το καλαμπόκι από τα 205€ έφτασε στα 420€

«Στα ύψη οι ζωοτροφές, δεν συμφέρει να ταΐζουμε τα κοπάδια μας. Διπλασιάστηκε η τιμή ζωοτροφών», σημείωσε κτηνοτρόφος από τη Νάξο και πρόσθεσε «Ακόμη, δεν βρίσκουμε ζωοτροφές Έχει ελλείψεις! Δεν βγαίνει αυτός ο μήνας. Πρέπει να πάρουμε από εξωτερικό και έχουν τριπλάσια τιμή! Από τον κτηνοτρόφο εδώ αγοράζουμε το αρνί 8,50 ευρώ.

ethnos/ photo eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί