Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις παραβιάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβη, με αφορμή τις συνεχείς παραβιάσεις του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, εν μέσω του κορονοϊού.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Παγου, Βασίλη Πλιώτα, προκάλεσαν οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της κυκλοφορίας, με στόχο την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιό του, ο κ. Πλιώτας ζητεί από τους κατά τόπους Εισαγγελείς της χώρας να μεριμνούν και να σχηματίζουν δικογραφίες τόσο για την παραβίαση του άρθρου 285 (σ.σ. παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών) του Ποινικού Κώδικα, όσο και για άλλα αδικήματα, όπως της τοκογλυφίας, της εκβίασης, των εγκλημάτων κατά συγκοινωνιών κ.λπ.


Η εγκύκλιος του Εισαγγελέα
«Επανέρχομαι για να επισημάνω, την αξία και την ανάγκη εγρήγορσης και συνεχούς παρέμβασής σας όταν αδιακρίτως του υπαιτίου προσώπου, παραβιάζονται να νόμιμα μέτρα που είτε έχουν ήδη διαταχθεί είτε θα διατάσσονται, σχετικώς με την καταπολέμηση και την διάσωση της νόσου του κορονοϊού, εν όψει και της πρόβλεψης, πρωτίστως του άρθρου 285 του ΠΚ, με τίτλο παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Αυτονόητα, η έρευνα και η δίωξη, θα καταλαμβάνουν, εφόσον τα προκύπτοντα πραγματικά περιστατικά, του ιστορικού γεγονότος, εμπίπτουν στην νομοτυπική υπόσταση εκτός της προναφερόμενης πράξης και στην όμοια, άλλων αξιόποινων πράξεων συρρεουσών αληθώς ή κατ’ ιδέα με αυτή, όπως τοκογλυφία της παραγράφου 1 του άρθρου 404 ΠΚ, εκβίασης, εγκλημάτων κατά συγκοινωνίας, κλπ και τις πράξεις αυτές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη της εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.634 παραβάσεις, ενώ μόνο χθες, Δευτέρα, καταγράφηκαν 2.193.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί