Παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα στις πρεσβείες των Ισραήλ και Τουρκίας

Ο Ρουβίκωνας πραγματοποίησε διπλή παρεμβάσεις στις πρεσβείες της Τουρκίας και του Ισραήλ, αντίστοιχα, το απόγευμα της Κυριακής.


Όπως αναφέρεται στις σχετικές ανακοινώσεις, η παρέμβαση στην τουρκική πρεσβεία έγινε την στιγμή που η Άγκυρα πρωτοπορεί στην καταστολή του αγώνα των Κούρδων.

«Ο Κουρδικός λαός είναι πάντα μόνος του, αυτό είναι το συμπέρασμα. Όπως κάθε λαός που δεν ακολουθεί την πεπατημένη των ιμπεριαλισμών, που δίνει το “κακό παράδειγμα” δοκιμάζοντας τρόπους αυτονομίας και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών βασισμένους στην ελευθερία, την ισότητα και την άμεση λαϊκή συμμετοχή. Βασισμένους στην άρση των εθνικών, θρησκευτικών και έμφυλων διακρίσεων» τονίζουν.

Από την άλλη, η συγκέντρωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία έγινε ως πράξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό αγώνα.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των Παλαιστίνιων και αναγνωρίζουμε πως η ιστορική διεθνής αλληλεγγύη, από τα κάτω, στην Παλαιστινιακή αντίσταση αποτέλεσε ένα από όσα τη βοήθησαν να συνεχίσει τον αγώνα κι από τα ελάχιστα που της προσφέρθηκαν ποτέ με ανιδιοτέλεια. Αυτή τη διεθνιστική ανιδιοτέλεια που είναι πάντα διαθέσιμη σε όποιο κίνημα καταπιεσμένων τη χρειάζεται. Και που στο όνομά της πρέπει να πάμε κόντρα στις προπαγάνδες και το εθνικιστικό κλείσιμο του ματιού, πως δήθεν “μας συμφέρει να είμαστε με το Ισραήλ”. Αυτό μπορεί να συμφέρει το κράτος και το κεφάλαιο αλλά δε συμφέρει κανέναν καταπιεσμένο/η ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά» υπογραμμίζουν.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί