Την παράταση της διάρκειας της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) των ξενοδοχοϋπαλλήλων ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.
Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων τονίζει ότι συνεχίζει στον δρόμο της υπευθυνότητας, που χάραξε από τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αφοσίωσή της στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, συμφωνώντας και υπογράφοντας μαζί με τους εργαζόμενους μία από τις μεγαλύτερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας της χώρας.
«Σήμερα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κρίση του κορονοϊού, προκειμένου να μην διαταραχθούν οι εργασιακές σχέσεις και να στηριχθεί η ελληνική οικονομία, εργοδότες και εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία αποφασίσαμε να παρατείνουμε τη διάρκεια της υφιστάμενης Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, έως τις 31 Αυγούστου 2020» επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.
Αμέσως μετά την υπογραφή της παράτασης της ΣΣΕ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ), ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, δήλωσε: «Σε μία περίοδο νέας αβεβαιότητας και προκλήσεων για τον ξενοδοχειακό κλάδο (κοροναϊός, μεταναστευτικό) επιδεικνύουμε την ευθύνη μας να παραμείνουν ρυθμισμένες οι εργασιακές σχέσεις στις επιχειρήσεις μας και στέλνουμε ταυτόχρονα ένα ευρύτερο μήνυμα προς όλους.
Αποκρούουμε τον πανικό και συνεχίζουμε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τον τουρισμό μας στο πιο υψηλό επίπεδο. Δίνουμε το παράδειγμα ότι πρέπει να στεκόμαστε δυνατοί απέναντι στις εξελίξεις. Στηρίζουμε την απασχόληση, θέτοντας πάντα ως πρώτη προτεραιότητά μας την προστασία της δημόσιας υγείας. Στα δύσκολα είμαστε ενωμένοι, υπεύθυνοι και συνετοί, για να είμαστε εμείς οι νικητές».
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Πολωνοί μιλούν τώρα για «αυξημένη δραστηριότητα drones κοντά στη Λευκορωσία»
- Εικόνες απόλυτης παρακμής στις πόλεις των ΗΠΑ, Video
- Πανθεσσαλικό μπλόκο αγροτών στον κόμβο Ε65 της Καρδίτσας – Πώς θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων
- Παραίτηση αξιωματούχου μέσα στο Κρεμλίνο
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
Κύρια Θέματα

















