Παράνοια με τις διαδικτυακές προκλήσεις μεταξύ παιδιών: “Πήδα απ’ το παράθυρο”, “εύκολο είναι” (video)

Το να κάθεται ένα παιδί ήσυχο στον υπολογιστή χωρίς επιτήρηση απο γονέα, είναι κάτι πολύ πιο επικίνδυνο απ΄ότι πολλοί γονείς νομίζουν, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος.

Δεν έχουν τέλος ούτε και όρια οι προκλήσεις που βάζουν τα παιδιά μεταξύ τους όταν συνομιλούν διαδικτυακά.

Σύμφωνα με τα όσα χαρακτηριστικά ανέφερε, ο ιδρυτής και Πρόεδρος του «CSI Institute – Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας», Μανώλης Σφακιανάκης, ενώ τα παιδιά «τσατάρουν στο σπίτι ήσυχα είναι πιθανό να γίνει το μοιραίο».

Αυτό γιατί τα παιδιά μπαίνουν, μεταξύ τους, σε μία διαδικασία προκλήσεων για το ποιος θα κάνει το πιο δύσκολο, σπάνιο, και επικίνδυνο video, για να πάρει τα περισσότερα likes.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνομιλιών:

– Θα φτιάξω ένα βίντεο με προκλήσεις. Γράψτε μία ο καθένας
– Πήδα από το παράθυρο
– Οκ. Εύκολο είναι. Το ‘χω
– Ε;
– Κι όμως θα το δεις στο βίντεο

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως, εν τέλει, πράγματι, ο κίνδυνος για τα νέα παιδιά δεν είναι έξω.. Αλλά τελικά είναι μέσα στο σπίτι(!).

Δείτε το σχετικό video από τον τηλεοπτικό σταθμό star:

Βεβαίως, το πιο τρομακτικό από όλα είναι ότι αυτές οι προκλήσεις (challenges) αφορά σε μικρά παιδιά δημοτικού, ηλικίας 7 – 9 χρονών, και φυσικά από ότι φαίνεται έχουν μπει και αυτά σε λόγο κυνηγού των «Like», με σκοπό να κάνουν κάτι «Viral». Έχουν όμως, λόγω και της ηλικίας τους, πλήρη άγνοια κινδύνου.

Να σημειωθεί πως οι ειδικοί αναφέρουν ότι ένα παιδί δεν πρέπει να παίρνει κινητό τηλέφωνο και να έχει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο πριν κλείσει τα 14.

(με πληροφορίες από newsbomb. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί