ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό! Μοίρασε κουβέρτες ο Στρατός: «ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ», φωνάζει ο κόσμος! vid

1000 ΑΜΑΞΙΑ παραμένουν στο χιόνι. Έχουν εγκαταλείψει πολλά οι οδηγοί τους. Φιάσκο για την κυβέρνηση...

Σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίχθηκε η τεράστια και δραματική προσπάθεια απεγκλωβισμού περίπου 5000 χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό, με τις προσπάθειες να συνεχίζονται έως και τώρα το πρωί.

Η συντεταγεμένη και μεγάλη επιχείρηση που οργάνωσαν και ξεκίνησαν χθες το βράδυ από κοινού ο στρατός, η πυροσβεστική και η αστυνομία, έχει ως αποτέλεσμα να απεγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί που παρέμειναν με τα αυτοκίνητά τους ακόμα και από νωρίς το μεσημέρι στην Αττική Οδό.

Βασικές οδικές αρτηρίες παραμένουν κλειστές εδώ και ωρές ενώ χιλιάδες οδηγοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι – χωρίς φαγητό και νερό – στα αυτοκίνητά τους, ενώ τη στιγμή που μαίνεται η σφοδρή κακοκαιρία «Ελπίδα». Στην Αττική Οδό κινητοποιήθηκε ο στρατός για τον απεγκλωβισμό οδηγών, σε μεγάλη επιχείρηση, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας και με συνδρομή του ΕΚΑΒ και εθελοντών. Ο απεγκλωβισμός γίνεται από έξι εξόδους της Αττικής Οδού: Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία.

Ωστόσο κυκλοφοριακό μπάχαλο υπάρχει από νωρίς και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων, όπου τα αυτοκίνητα ήταν για ώρες ακινητοποιημένα, ενώ ίδια είναι η εικόνα και στη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επικεντρώνεται στις εικόνες ντροπής στην Αττική Οδό, για τις οποίες έκανε παρέμβαση ο εισαγγελέας, ενώ επιρρίπτει αποκλειστικά την ευθύνη στην εταιρεία. «Κρατήσαμε τη χώρα λειτουργική, η Αττική Οδός φταίει» ήταν το βασικό επιχείρημα του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη.

Την ίδια ώρα ξεχειλίζει η οργή των πολιτών που βλέπουν να είναι εγκλωβισμένοι επί ώρες, με τις αρχές να αδιαφορούν. «Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα» καταγγέλλουν οι οδηγοί, δείχνοντας το χαρτί από τα πληρωμένα διόδια. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ!

«Είμαστε εδώ από χθες το μεσημέρι στις 12:00. Μας έφεραν ένα σάντουιτς και ένα νερό κάποιοι φαντάροι και μία κουβέρτα. Έριχνε πάρα πολύ χιόνι και ήταν όλα σταματημένα»Λένε πολίτες.

04.00 τα ξημερώματα πήγε εκεί ο Στρατός με κουβέρτες και μια μπάρα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί