Παραδοχή από συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ.: «Είμαστε δεμένοι από το λαιμό. Μετά τα επεισόδια της Ν. Σμύρνης άλλαξαν οι εντολές» – ΒΙΝΤΕΟ

Έχουν πάρει εντολή να είναι πολύ πιο ελαστικοί σε ό,τι αφορά τα υπαίθρια πάρτι και τους συνωστισμούς.

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, «Καλημέρα Ελλάδα», βρέθηκε νωρίτερα καλεσμένος ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο ίδιος ερωτήθηκε αρκετές φορές για τη στάση της αστυνομίας πανελλαδικά που γεννά πολλά ερωτήματα ως προς το τι εντολές έχει λάβει από την πολιτική ηγεσία.

Πιο συγκεκριμένα, μπροστά στο οξύμωρο των αστυνομικών που δεν επεμβαίνουν πλέον στα μεγάλα υπαίθρια πάρτι στις πλατείες της Αττικής, αλλά μπορούν να κόψουν δυσβάσταχτα πρόστιμα σε οποιαδήποτε επιχείρηση για το παραμικρό, ο κ. Μπαλάσκας παραδέχθηκε τα εξής:

«Είμαστε δεμένοι από τον λαιμό. Τι μπορούμε να κάνουμε; Μέσα στο πλήθος που βλέπουμε στις πλατείες, υπάρχουν νέοι που έχουν κουραστεί από το παρατεταμένο lockdown, οικογενειάρχες, μικρά παιδιά, αλλά και ακραία στοιχεία που έχουν το κοντάρι κρυμμένο στο παντελόνι.

Εμείς οι αστυνομικοί εκτελούμε εντολές κι αν θέλουμε διαφορετική αντιμετώπιση, αυτή θα πρέπει να έρθει από ψηλά. Για αυτό αναφέρθηκε στη λεγόμενο “χαρδάλιο λύση”.

Είναι λάθος να τα βάλουμε με τον αστυνομικό τον χαμηλόβαθμο που θα βάλει το πρόστιμο των 3.000 ευρώ (σε μία επιχείρηση) ή αυτόν που θα έρθει να σας ελέγξει για τις μάσκες. Από κει και πέρα το θέμα είναι πολύ ψηλά για αυτό μίλησα για ” χαρδάλιο λύση”. Πρέπει να έρθει από ψηλά η λύση. Οι εντολές είναι να υπάρχει κανονικά ο έλεγχο και να τηρείται η ισχύουσα νομοθεσία ΚΥΑ και οι νομοθετικές διατάξεις, ΑΛΛΑ μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη…».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί