Παπάγου: Βρήκε 5.000 ευρώ στη λαϊκή αγορά και τα παρέδωσε

Μια δεσμίδα των 5.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ βρήκε και παρέδωσε μια γυναίκα στη λαϊκή αγορά του Παπάγου.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί (Πέμπτη 20 Ιανουαρίου) επί της οδού Ελλησπόντου, στην περιοχή του Παπάγου, όπου κάθε εβδομάδα πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά της πόλης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), καθώς η επαγγελματίας πωλήτρια ξεκίνησε να στήνει τον πάγκο της, είδε επί του οδοστρώματος, πολύ κοντά στην άκρη του πεζοδρομίου, κάτι που έμοιαζε σαν ατζέντα – σημειωματάριο.

Πλησίασε περισσότερο στο συγκεκριμένο σημείο, έσκυψε για να δει τι ακριβώς ήταν και διαπίστωσε την ύπαρξη του χρηματικού ποσού δεσμευμένο με χαρτί τραπεζικής δεσμίδας χωρίς όμως κανένα άλλο στοιχείο που να παραπέμπει στον νόμιμο κάτοχό του. Ήταν μια ατόφια μία δεσμίδα των 5.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ!

Χωρίς δεύτερες σκέψεις ενημέρωσε άμεσα τον πρόεδρο της Γ΄ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών Κώστα Σφύρλα, που βρέθηκε στο σημείο καλώντας ταυτόχρονα την αστυνομία προκειμένου να παραδοθούν τα χρήματα, έτσι ώστε να ξεκινήσει η αναζήτηση του κατόχου τους.

Η ίδια σχολίασε το σημερινό περιστατικό, λέγοντας πως όση ανάγκη κι αν είχε τα χρήματα, ούτε ως αστείο δεν θα μπορούσε να σκεφτεί να πράξει κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε. Να παραδώσει δηλαδή τα χρήματα στην αστυνομία για να επιστραφούν στον κάτοχό τους!

«Λέω ένα μεγάλο “ευχαριστώ”»

Την πράξη αυτή της ανθρωπιάς και της ευσυνειδησίας εξήρε εξ ονόματος όλων των συναδέλφων που εργαζόμαστε στις λαϊκές αγορές κι ο Κώστας Σφύρλας, γενικός γραμματέας της ΠΟΣΠΛΑ και πρόεδρος της λαϊκής αγοράς του Παπάγου: «Η Α.Π. εργάζεται επί σειρά ετών στον πάγκο που διατηρεί στο εμπορικό τμήμα των λαϊκών αγορών μας. Βρήκε μία δεσμίδα με 5.000 ευρώ και την παρέδωσε στην αστυνομία. Στην Α.Π. λέω λοιπόν ένα μεγάλο “ευχαριστώ”, όχι για τα χρήματα αλλά γιατί στέλνει ένα σπουδαίο μήνυμα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ότι η αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και ο αλληλοσεβασμός, είναι οι πράξεις εκείνες που αν μη τι άλλο μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι ακόμα υπάρχει ηθική και ανθρωπιά στον κόσμο μας κι αυτό είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρο!».

(φωτο:photo screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί