«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η περιοχή της Θήβας προβληματίζει», παραδέχτηκε το μέλος της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου, προσθέτοντας ότι από τα μέσα Ιουλίου περίπου υπάρχει μια συγκεκριμένη σεισμική έξαρση στην περιοχή.
«Με τόσους μικροσεισμούς, ενδέχεται να γίνει ένας μεγαλύτερος σεισμός. Έχει ενεργοποιηθεί ένα τμήμα του ρήγματος της Θήβας, πολύ κοντά στην πόλη», τόνισε ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του Open.
Είναι λογικό να ανησυχούν οι κάτοικοι της Θήβας, ωστόσο τόνισε ότι τα μέτρα λαμβάνονται προληπτικά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως είναι ο καθορισμός των χώρων συγκέντρωσης του πληθυσμού, επικαιροποίηση των σχεδίων έκτακτης ανάγκης, καθαίρεση επικίνδυνων στοιχείων από παλιά κτήρια, εξοπλισμός απαραίτητος την ώρα του σεισμού κλπ.
Αναφορικά με την Κρήτη, ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι ο κίνδυνος έχει περάσει και ο κύριος σεισμός ήταν αυτός που έπληξε το Αρκαλοχώρι την περασμένη Δευτέρα.
(cnn. gr / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μαύρη Θάλασσα: Ο Γεραπετρίτης έθεσε το θέμα της επίθεσης σε ελληνικό πλοίο στην Ε.Ε.
- Η Ισπανία αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής της σε στρατιωτική αποστολή στο Στενό του Ορμούζ
- Ισραήλ: Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ αφού ήχησαν σειρήνες συναγερμού για εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν
- Ποιός νικητής βραβείου όσκαρ ήταν στην… Ουκρανία κατά την απονομή;
- Αναφορές για εκρήξεις στη Ντόχα
- «Δεξιός» μεγιστάνας, φαν του Τραμπ, μιλάει για τον… αντίχριστο στο Βατικανό και διχάζει
- Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός λεωφορείου σώζει τη ζωή 2χρονου κοριτσιού
- Η Ρωσία διαψεύδει δημοσίευμα των FT για το ουκρανικό
- Αρχή για το Ξέπλυμα: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχισυνδικαλιστή
- Και η Γερμανία απορρίπτει το κάλεσμα Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ









