καταγράφηκαν από τις πρωινές ώρες της 24/6 μέχρι πρωινές ώρες της 27/6 στις θαλάσσιες περιοχές ν. Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Ρόδου. Σημειώνεται ότι, μόνο στη Λέσβο 745 αλλοδαποί επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε δεκαέξι 16 περιστατικά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος, σε όλα τα ανωτέρω περιστατικά, Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης, καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού ήταν παρόντα στο θαλάσσιο πεδίο εξέλιξης των περιστατικών και ανέλαβαν την διαχείριση των περιστατικών.
Κατόπιν έγκαιρου εντοπισμού τους, καμία από τις παραπάνω λέμβους δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και άπαντες οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυλλέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, “για ακόμα μία φορά το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχοντας ως πρωταρχικό του μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα που αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ”.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το αυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν κατηγορεί το Ιράν για τη φονική επίθεση εναντίον δυνάμεών του
- Ημέρα Σταδιοδρομίας στο Χαλάνδρι
- Πιερρακάκης για κύμα ακρίβειας: Εφόσον χρειαστεί θα παρέμβουμε ξανά
- Τις ΗΠΑ επισκέπτεται ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
- Ο Τσάνινγκ Τέιτουμ ένωσε τις δυνάμεις του με την Ροξάν Γκέι για ένα ρομαντικό μυθιστόρημα
- Δηλώσεις Ν. Χαρδαλιά μετά την κατάσχεση 3,5 τόνων ακατάλληλων κρεάτων στον Πειραιά
- Σε εξέλιξη η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης λόγω αποξήλωσης εναέριων καλωδίων
- Αυτή είναι η ιδιόρρυθμη αράχνη με «καρφάκια» και… γυαλιά ηλίου, που δεν υφαίνει ιστούς (photo)
- Φοβούνται οι ΗΠΑ; Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Ιράν προβληματίζουν









