Πανεπιστήμιο Κύπρου για Βελόπουλο: “Ουδέποτε υπήρξε φοιτητής μας” – Τι απαντά ο ίδιος

Μεγάλη φασαρία έγινε στο διαδίκτυο, για το αν λέει αλήθεια ο Κ. Βελόπουλος, για το αν έχει πάρει πτυχίο ιστορίας και αρχαιολογίας. Όλα πιστεύω ξεκίνησαν με ευθύνη του Βελόπουλου για δύο λόγους: Είναι ο μόνος πολιτικός που διαρκώς τονίζει ότι έχει πάρει πτυχίο πανεπιστημίου, πράγμα που κανείς που είναι πτυχιούχος μιας σχολής δεν κάνει τόσο […]

Μεγάλη φασαρία έγινε στο διαδίκτυο, για το αν λέει αλήθεια ο Κ. Βελόπουλος, για το αν έχει πάρει πτυχίο ιστορίας και αρχαιολογίας.

Όλα πιστεύω ξεκίνησαν με ευθύνη του Βελόπουλου για δύο λόγους:

  1. Είναι ο μόνος πολιτικός που διαρκώς τονίζει ότι έχει πάρει πτυχίο πανεπιστημίου, πράγμα που κανείς που είναι πτυχιούχος μιας σχολής δεν κάνει τόσο συχνά και επιδεικτικά.
  2. Ενώ δηλώνει ότι η επιστήμη του είναι η ιστορία-αρχαιολογία, έχει κάνει ξανά και ξανά, πολλά κολοσσιαία λάθη πάνω σε θέματα ιστορίας (π.χ. ότι δήθεν η Γερμανία δεν είχε καθόλου πολεμικό ναυτικό ούτε στον Ά ούτε στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο), στα οποία κανείς δεν θα έδινε ίσως σημασία, αν ο ίδιος δεν τόνιζε συνέχεια ότι είναι ιστορικός αρχαιολόγος.

Παραδείγματα έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο σε βίντεο.

Το πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι μία συγκεκριμένη οντότητα και δεν ονομάζεται πανεπιστήμιο Κύπρου όποιο πανεπιστήμιο έχει έδρα στην Κύπρο. Πρόσφατα, επειδή ο Βελόπουλος “ξεφεύγοντας”, έκανε παρατήρηση και στον Μητσοτάκη και του έδωσε και συμβουλές σαν “ιστορικός”, όπως είπε από το βήμα της βουλής, κάποιοι φαίνεται ασχολήθηκαν και προκάλεσαν δήλωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο πανεπιστήμιο μεταξύ των άλλων φέρεται σύμφωνα με όλο το διαδίκτυο να δήλωσε:

«Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν προσφέρει πτυχίο “Επικοινωνίας” ή “Ελληνικού Πολιτισμού”».

Ο Κ. Βελόπουλος, στο βιογραφικό που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, https://www.velopoulos.gr/viografiko, αναφέρει μεταξύ των άλλων:

Το 2013 έλαβε το Πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία” .

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Κ. Βελόπουλος εμφανίζει φωτογραφία με έναν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Επικοινωνία και Δημοσιογραφία από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο είναι διαφορετικό ίδρυμα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο αναφέρει στο βιογραφικό του.

Μετά από όλα αυτά, καλό θα ήταν ο Κ. Βελόπουλος να δώσει στη δημοσιότητα για έλεγχο μετά το πτυχίο του μεταπτυχιακού:

  1. το πτυχίο ιστορίας – αρχαιολογίας που πήρε σε ηλικία 48 ετών, για να φανεί από ποιο πανεπιστήμιο το πήρε
  2. το απολυτήριο Λυκείου Δενδροποτάμου, για να δουν όλοι πότε το τελείωσε
  3. Το απολυτήριο στρατού για να δουν όλοι ότι πράγματι υπήρξε έφεδρος αξιωματικός αλεξιπτωτιστής στα ΛΟΚ, όπως λέει ο ίδιος.

Όλα αυτά επειδή απλούστατα, όποιος έχει δημόσια αξιώματα πρέπει να καλύπτεται από πλήρη διαφάνεια και να μην επιτρέπει να υπάρχει γύρω του τίποτε σκοτεινό.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί