• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πανελλαδικές 2020: Το τελευταίο τους μάθημα δίνουν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Πανελλαδικές 2020: Το τελευταίο τους μάθημα δίνουν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Ένα, και κανένα...

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι εξετάζονται στα εξής μαθήματα:

Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού
Κινητήρες Αεροσκαφών
Ψηφιακά Συστήματα

Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών

Ξεκίνησε και λήγει την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 η υποβολή μηχανογραφικών για τους υποψηφίους των Πανελληνίων.

Όσοι υποψήφιοι θέλουν να υποβάλουν Μ.Δ., θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), με τον οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο exams.it.minedu.gov.gr, και να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση) στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο.

Αφού γνωστοποιηθούν οι βαθμολογίες των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ). Η εν λόγω διαδικασία πρέπει να έχει γίνει μέχρι τις 17 Ιουλίου.

Ακολούθως, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας στην οριστική του μορφή.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν Μηχανογραφικό;

– Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2020, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

– Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα περασμένα έτη 2018 ή 2019, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων. Συμμετέχουν δηλαδή στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Για οποιαδήποτε βοήθεια και πληροφορία, οι υποψήφιοι οφείλουν να απευθύνονται στα Λύκειά τους, που θα παραμείνουν ανοιχτά την Τρίτη 7 Ιουλίου και άλλη μία μέρα εντός της προθεσμίας υποβολής, η οποία θα ανακοινωθεί στο άμεσο διάστημα.

Οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου (29 Ιουνίου ως 17 Ιουλίου 2020).


Με πληροφορίες από dikaiologitika/photo eurokinissi