Για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού μίλησε και πάλι η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Τι είπε για Πάσχα και Τσικνοπέμπτη.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε ότι «τα πράγματα στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολα. Έχουν καλυφθεί το 90% των ΜΕΘ. Τώρα ξεκινά το δεκαπενθήμερο μετά το lockdown, και τώρα, από την επόμενη εβδομάδα, αναμένουμε μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών. Δεν περιμένουμε άμεση μείωση των ασθενών στις ΜΕΘ».
«Με βάση τα δεδομένα να δούμε αν από τις 15 Μαρτίου, θα μπορούμε να εισηγηθούμε κάποιο άνοιγμα. Να ξεκινήσουν τα σχολεία να πηγαίνουν τα παιδιά, και να μπορεί και ο κόσμος να πάει σε ένα κατάστημα με ειδικές συνθήκες να ψωνίσει. Δε θα πετάξουμε χαρταετό. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, δεν μπορούμε να βγούμε όλοι έξω και να δημιουργηθεί συνωστισμός. Προσπαθούμε να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Ας δούμε πώς θα πάνε και αυτές οι 15 ημέρες. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δίνεται ένας αγώνας, προσπαθούμε να βγούμε από ένα πόλεμο, και δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μία μάχη», τόνισε η ίδια.
Όσο για την Τσικνοπέμπτη και το Πάσχα δήλωσε:
«Στο μπαλκόνι την Τσικνοπέμπτη μπορείτε να ψήσετε. Θα μιλάτε και με τους διπλανούς σας και όλα θα είναι πολύ καλά. Νομίζω ότι μια οικογένεια μπορεί να ψήσει και να περάσει ωραία. Επειδή ακόμα έχουμε 1.700 και κρούσματα, καλό θα ήταν να είμαστε προσεχτικοί. Μπορούμε να ψήσουμε και να περάσουμε καλά ως οικογένειες. Κάποιοι άνθρωποι επί ένα χρόνο δεν έχουν κάνει τίποτα, οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό», ανέφερε η κυρία Ματίνα Παγώνη.
«Για το Πάσχα, έχω πει εδώ και καιρό, ότι θα είναι με μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, και με προσοχή στον αριθμό των ατόμων. Όχι, δε θα είναι σαν το περσινό. Όλα θα εξαρτηθούν από το τι παρτίδες εμβολίων θα πάρουμε», ανέφερε.
Τι είπε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Μιλώντας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η ίδια είπε ότι «Για να πάω εγώ στο εξωτερικό που θέλω να πάω σε ένα συνέδριο, φυσικά θέλω να έχω μία πράσινη κάρτα να τη δείχνω και να τελειώνω. Δεν μπορώ να μπαίνω σε καραντίνα σε ξενοδοχεία».
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Πανελλήνιο ρεκόρ ΚΑΡΠΑ από 60.650 μαθητές
- Γάζα: Ο Τραμπ απειλεί τους μαχητές της Χαμάς «εάν συνεχίσουν να σκοτώνουν ανθρώπους»
- «Είμαστε έτοιμοι» – Ο Όρμπαν «τρίβει» τα χέρια του που θα υποδεχθεί Πούτιν και Τραμπ!
- Με τον Πούτιν θα συναντηθεί ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν
- Χάος στην Κένυα: Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά πολιτών που θρηνούσαν σε στάδιο – 4 νεκροί, vid
- Άγαλμα της Μαρία Κάλλας στη Φλωρεντία – Σχεδιάζεται πλατεία αφιερωμένη στην Ελληνίδα υψίφωνο, vid
- Τελείωσε το τηλεφώνημα Πούτιν-Τραμπ! Θα συναντηθούν στην Βουδαπέστη
- Δήμος Θεσσαλονίκης και ΑΠΘ συνεργάζονται για την αναβάθμιση του Ντεπώ
- Η Παλαιστινιακή Αρχή παρουσίασε το δικό της σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Γάζας
- Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των κομμάτων αυτή την στιγμή