Π. Πικραμμένος: Το σύνθημα «Μένουμε σπίτι» δεν μπορεί να ξαναϋπάρξει, η οικονομία θα καταρρεύσει

Ξεκάθαρος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης...

«Το σύνθημα “Μένουμε σπίτι” δεν μπορεί να ξαναϋπάρξει. Σίγουρα, το πρώτο μέλημα είναι η υγεία των πολιτών, αλλά θα πρέπει να μην καταρρεύσει η οικονομία».

 Αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά την διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του φόρουμ, ο κ. Πικραμμένος συμμετείχε σε συζήτηση με τον πρώην υπουργό και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, με αντικείμενο τις αναγκαίες αλλαγές στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να βοηθηθεί συνολικά η χώρα, οι επενδύσεις και η οικονομία.

«Αν χάσουμε το στοίχημα της Δικαιοσύνης, κινδυνεύουμε να χάσουμε και το στοίχημα της οικονομίας», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

«Για να κάνουμε μία άλλη Δικαιοσύνη, πρέπει να ξεκινήσουμε από τα νέα παιδιά που έρχονται για να γίνουν δικαστικοί λειτουργοί. Να τους εμφυσήσουμε μία νέα νοοτροπία ήδη από τη σχολή», τόνισε.

«Δεν θέλω δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία στη Δικαιοσύνη. Θέλω ανταγωνισμό. Να μπουν δικηγόροι, πανεπιστημιακοί. Τα μνημόνια για παράδειγμα, είχαν θέματα που δυσκόλευαν τους δικαστές. Πρέπει να ταρακουνήσουμε τη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καταθέτοντας και την εμπειρία του από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν επιχείρησε να φτιάξει τμήμα για την εκδίκαση θεμάτων επενδύσεων.

Ο Ευ. Βενιζέλος από την πλευρά του, τόνισε πως το δικηγορικό σώμα θα πρέπει να πιστέψει στις εναλλακτικές μορφές απονομής Δικαιοσύνης, όπως η διαμεσολάβηση και η διαιτησία, και κάλεσε τους πάντες να βοηθήσουν για να ανθίσουν αυτοί οι εναλλακτικοί θεσμοί: Ο μεγάλος επενδυτής που θα έρθει στη χώρα μας, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, θα φροντίσει να κάνει σύμβαση που θα κυρωθεί από τη Βουλή και θα προβλέπει τα πάντα, μεταξύ τους και διαιτησίες. Όμως το πρόβλημα είναι τι θα γίνει με το μικρό επενδυτή. «Δε θα βαδίσουμε στο μέλλον με δάνεια και επιδοτήσεις από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Πρέπει να θέσουμε το πλαίσιο για επενδύσεις», ανέφερε.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί