«Όταν ρίχνει ψιλόβροχο κάνουμε τον… σταυρό μας»: Μαρτυρία οδηγού που προβληματίζει για την κατάσταση στα αστικά λεωφορεία (video)

Η τραγωδία των Τεμπών έφερε, μεταξύ άλλων, στο φως το έλλειμμά ασφάλειας στις σιδηροδρομικές γραμμές. Ωστόσο, όσοι κινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα έχουν διαπιστώσει ότι αντίστοιχο έλλειμμα εντοπίζεται και στα υπόλοιπα μέσα.

Το OPEN και το Τώρα Μαζί παρουσίασαν την μαρτυρία ενός οδηγού αστικού λεωφορείου, ο οποίος μίλησε για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα αστικά, που κυκλοφορούν στη χώρα, με αποτέλεσμα να θέτονται σε κίνδυνο οι ζωές των επιβατών και των εργαζομένων.

«Δεν είναι μόνο η συντήρηση, είναι και βρώμικα, ο κόσμος που μπαίνει πίσω παραπονιέται συνέχεια και εμείς στην ουσία που οδηγάμε μέσα στην βρωμιά, προσπαθούμε και εμείς οι οδηγοί να κάνουμε κάποιους ελέγχους στα λεωφορεία, αλλά είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που για να βγει η δουλειά θα πρέπει να παραλείψουμε πολλά πράγματα», ανέφερε αρχικά ο οδηγός.

Ερωτηθείς για τη φθορά που διαπιστώνεται στα ελαστικά των αστικών λεωφορείων, σημείωσε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα καθώς «Τα ελαστικά είναι το “νούμερο 1” που πρέπει να κοιτάμε».

Ο οδηγός τόνισε ότι η κατάσταση τους προκαλεί φόβο κι ότι όταν βρέχει κάνουν, κυριολεκτικά τους σταυρούς τους να συμβεί κάποιο ατύχημα. «Προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο ασφαλές γίνεται από την δικιά μας μεριά, αλλά κάποια πράγματα όταν ρίχνει ένα ψιλόβροχο και έχει γλίτσα, εκεί κάνουμε τον…σταυρό μας».

Δείτε video από το τηλεοπτικό κανάλι open:

Τέλος, αποκάλυψε ότι εκτός από τα προβλήματα στα ελαστικά πολλά λεωφορεία παρουσιάζουν και προβλήματα στα φρένα.

«Εκτός από τα ελαστικά έχουμε προβλήματα και στα φρένα, πρέπει δηλαδή να φτάσει να χαλάσει κάτι για να φτιαχτεί. Αν κάτι δεν φθάσει στο απροχώρητο δεν αλλάζει…! Αν δηλαδή το λεωφορείο δεν είναι δυνατόν να βγάλει δρομολόγιο τότε θα κάνουν μια προχειροδουλειά. Υπάρχουν και λεωφορεία που είναι καλά, αν δεν συντηρηθούν και αυτά την ίδια κατάληξη θα έχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

(ethnos. gr / photo: eurokinissi)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί